World soundtrack awards

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - feminisme mary shelley
Festival

Het feminisme van Mary Shelley

Het verhaal over de wetenschapper Victor Frankenstein en het wezen dat hij creëerde, wordt 200 jaar na publicatie nog gretig gelezen. Om in de zetel te griezelen. Om te ontdekken dat Frankenstein eigenlijk niet het monster was, maar de uitvinder. Het boek dat Mary Shelley (1797-1851) op 19-jarige leeftijd schreef, gaat echter meer in op de tijdsgeest dan dat het een oppervlakkig griezelverhaal is.

Lees meer  

Film Fest Gent - ensors
Filmnieuws

Twee beste films bij Ensors

Met beste film prijzen voor ‘Le fidèle’ van Michaël R. Roskam en ‘Zagros’ van Sahim Omar Kalifa leverden de Ensors twee ex-aequo winnaars op. De tv-serie 'Tabula Rasa' liep met met alle mogelijke prijzen weg. Topgenomineerde film ‘Cargo’ ging kopje onder.

Lees meer  

Film Fest Gent - The Old Man and The Gun - Film Fest Gent 2018
Festival

Tickets voor Plus Parcours 2018 te koop

Zes films op maat van 65-plussers, uit het programma geselecteerd door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie. Op donderdag 11 oktober en dinsdag 16 oktober is er ook gebak. Elke film kost €9 en vindt plaats in zaal 1 van Kinepolis Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmmuziek

18e World Soundtrack Awards kondigt tweede reeks genomineerden aan

Na de nominaties voor Best Film, TV Composer en Song maakt de World Soundtrack Academy een tweede lading genomineerden bekend. Het gaat om de nominaties voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en Public Choice Award. Daarbij valt de doorbraak op van de vrouwelijke componisten in de nominaties voor Discovery of the Year. Met drie op vijf zijn ze in de meerderheid en dat houdt beloftes in voor de toekomst. Verder valt de dubbele nominatie – Belgische score én Discovery of the Year – op voor Valentin Hadjadj componist van onze openingsfilm en Belgische Oscarkandidaat ‘Girl’.

Lees meer  

Film Fest Gent - De bende van Jan de Liche
Festival

Film Fest Gent 2018 kleurt opvallend Belgisch met deze 10 titels

Op de 45e editie van Film Fest Gent viert de Belgische cinema alweer hoogtij. Eerder werd al bekend gemaakt dat niet alleen de openingsavond ('Girl' van Lukas Dhont), maar ook de slotfilm ('Beautiful Boy' van Felix van Groeningen) zwart-geel-rood zal kleuren. Het festival stelt nu de 10 titels door of met Belgisch talent voor, waarvan er maar liefst 6 in wereldpremière zullen gaan in oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Tim Burton

Win tickets voor expo Tim Burton

De internationale tentoonstelling 'The World of Tim Burton' is te zien in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine in Genk van 15 augustus tot 28 november 2018. De tentoonstelling was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

Lees meer  

Film Fest Gent - girl
Filmnieuws

'Girl' danst naar de oscars

“De kers op de taart na alles wat me de jongste maanden is overkomen”, zo reageerde regisseur Lukas Dhont op de bekendmaking dat zijn debuutfilm ‘Girl’ de Belgische Oscarinzending is voor de categorie beste niet-Engelstalige film. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Safety Last

Win duotickets voor 'Safety Last'

20 september in Bozar voorziet het Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Carl Davis, muziek voor de stille films ‘Safety Last’ met Harold Lloyd. Maak kans op duotickets voor deze filmvertoning met live muziek. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Film Fest Gent sluit af met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen

De film 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen met Timothée Chalamet en Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent. De film zal op 19 oktober zijn Belgische première beleven op het festival, voorafgegaan door de uitreiking van de officiële festivalprijzen, in aanwezigheid van de internationale festival jury en regisseur Felix van Groeningen. Koop hier ticket(s).

Lees meer  

Film Fest Gent - Saturday Night fever
FFG Tipt

Zomerfilmtip: Drijf-in cinema

Op zoek naar een unieke filmervaring? Dan zijn de verlaagde Leieboorden in Kortrijk dit weekend the place to be. Geniet van een steengoede film al dobberend in je kano of kajak. Geen drive-in, maar wel een drijf-in. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

‘Girl’ staat op shortlist European Film Awards

De openingsfilm van Film Fest Gent, ‘Girl’ van Lukas Dhont, staat op de 49 titels tellende shortlist voor de European Film Awards. Ze werd samengesteld door vertegenwoordigers uit twintig landen die elk een “nationale” film mochten voordragen. Die twintig titels werden verder aangevuld door een selectiecomité bestaande uit de raad van bestuur van de European Film Academy en enkele experts. Naast ‘Girl’ staat ook de Nederlands-Vlaams-Duitse coproductie ‘Cobain’ van Nanouk Leopold op de shortlist.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Film Fest Gent op de cultuurmarkt

Het nieuwe cultuurseizoen komt eraan, tijd om kennis te maken met het aanbod van de verschillende culturele organisaties op de cultuurmarkt in Antwerpen. Kom langs de stand van Film Fest Gent en val in de prijzen! 

Lees meer  

Film Fest Gent - explore zone
Festival

Gezocht: Jongerenjury

Ben je jong, bezeten door film en heb je een uitgesproken mening? Dan pas jij perfect binnen onze jongerenjury! Deze vijfkoppige jury zal haar deskundig oordeel vellen over de films uit Explore Zone, het jongerenparcours van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent - affichebeeld
Festival

Film Fest Gent lost nieuwe titels en affichebeeld van de 45e editie

Film Fest Gent geeft het langverwachte affichebeeld en de eerst titels vrij voor de 45e editie van het festival. Het gaat om 10 langspeelfilms van gevestigde waarden zoals Jacques Audiard, Paolo Sorrentino en David Lowery maar ook van jongere regisseurs zoals Un Certain Regard-winnaar Ali Abbasi en Vlaams debutant Kenneth Mercken. Eerder deze week maakte Film Fest Gent de eerste genomineerden van de World Soundtrack Awards bekend. Aftellen naar het festival kan beginnen!

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics