World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
WSA Industry Days
WSA Industry Days
Deel dit project

Elk jaar organiseert Film Fest Gent de WSA Industry Days: het netwerkevenement bij uitstek voor zowel jonge professionals als gevestigde namen in de filmmuziekindustrie om er bij te leren, te debatteren en uiteraard te netwerken.

Tijdens verschillende masterclasses en panelgesprekken bediscussiëren gastsprekers de stand van zaken in de filmmuziekindustrie en de relatie tussen filmcomponist en regisseur. Workshops en lezingen over de productie van een soundtrack of over compositietechnieken geven de deelnemers een praktisch inzicht in de werkwijze van professionals. Tijdens de sessies is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Film Music Seminar met Gabriel Yared

Tijdens het Film Music Seminar van de 47ste editie is er de unieke kans om in de leer te gaan bij een grootmeester in de filmmuziek, Gabriel Yared. De Frans-Libanese componist, die dit jaar ook de Lifetime Achievement Award in ontvangst zal nemen tijdens de World Soundtrack Awards, zal tijdens een uitvoerig gesprek met curator dr. Martine Huvenne inzicht geven in zijn methodiek en de artistieke praktijk voor het grote scherm.

Composer Talk: Scoring documentaries met Nainita Desai

Voor de Composer Talk nodigt Film Fest Gent jaarlijks belangwekkende namen uit om het te hebben over hun oeuvre en hoe ze in de industrie staan, als componist, als producent of als persoon. Het afgelopen jaar leerde het publiek de intussen wereldvermaarde en Oscarwinnende Hildur Guðnadóttir kennen. Dit jaar is het de beurt aan Nainita Desai die met haar score voor de documentaires For Sama en The Reason I Jump reeds hoge ogen gooide. Met enkele documentaires op Netflix, HBO en BBC op de stapel ontmoeten we dit jaar opnieuw een componiste op de rand van de grote doorbraak.

Panel talks, masterclasses en Q&A's 

Tijdens verscheidene masterclasses (23 oktober 13u30 - 16u30) en panelgesprekken (24 oktober om 14u30 - 17u30) belichten onder andere Alfonso G. AguilarDascha DauenhauerNainita DesaiLesley Jackson (UK Film Music) and Christian Henson (Spitfire Audio), themata als de markante relatie tussen componist en regisseur, orkestprogrammering en diversiteit binnen de filmmuziekindustrie. In gemodereerde gesprekken bespreken ze de huidige stand van zaken, verhelderen ze de kneepjes van het vak en is er telkens voldoende ruimte voor vragen. Wie deze kneepjes uit de monden van wereldsterren Alexandre Desplat en Gabriel Yared wil horen, kan er maar beter bij zijn tijdens de Q&A op 24 oktober (12u30 - 13u30). 

InMICS - Composers Lab Showcase

De afgelopen jaren gaf Film Fest Gent samen met zes partnerorganisaties en hogere kunstacademies gestalte aan de International Master in Composition for Screen, een professionele opleiding voor studenten die van muziekcompositie voor audiovisuele media hun beroep willen maken. Het InMICS Composers Lab ging twee jaar geleden in oktober 2018 van start hier in Gent. Dit jaar wordt de cirkel gerond en studeert de eerste generatie InMICS-componisten af. Tijdens Film Fest Gent 2020, stellen ze vol trots hun werk voor tijdens de InMICS Showcase die plaatsvindt op zaterdagochtend in Kinepolis Gent. Een uitgelezen kans om de Desplats, Santaolalla's en Umebayashi's van morgen te ontdekken. 

Beleef de World Soundtrack Awards en Industry Days vanop de eerste rij met een Industry Package. Bekijk hier de voordelen.

Gerelateerd evenementen

Gearchiveerd

World Soundtrack Awards Industry Day

De World Soundtrack Awards Industry Day is hét jaarlijkse netwerkevent waar zowel jonge als gevestigde internationale film(muziek)professionals samenkomen om te leren, te debatteren en te netwerken. Dit jaar vindt de WSAwards Industry Day plaats op woensdag 17 oktober van 9:00…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools