World soundtrack awards
Film Fest Gent-cd
Film Fest Gent-cd
Deel dit project

Een van de vele filmmuziekgerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. Vorig jaar was het de beurt aan Marco Beltrami. Binnekort meer info omtrent het compilatiealbum van dit jaar.

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de World Soundtrack Awards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatiealbums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri, Ryuichi Sakamoto, Terence Blanchard en in 2018 gaf Carter Burwell nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen. De muziek wordt gespeeld door Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Dirk Brossé. De cd's worden in licentie uitgegeven door Silva Screen Records.

2019

Marco Beltrami: Music for Film’ bevat een unieke selectie van de beste scores in Beltrami’s oeuvre, speciaal voor dit album nauwgezet omgezet in concertsuites en opgenomen door MotorMusic in Flagey’s legendarische Studio 4 in Brussel. 

Bestel hier jouw exemplaar.

2018

Als huiscomponist van de Coen Brothers, Todd Haynes en Martin McDonagh verdiende ook Carter Burwell een plekje op deze lijst. Een selectie van zijn muziek werd opgenomen door Brussels Philharmonic onder leiding van maestro Dirk Brossé i.s.m. MotorMusic, en uitgebracht op een uniek verzamelalbum, beschikbaar op de Film Fest Gent webshop.

Gerelateerd

Online communicatie door Lavagraphics