World soundtrack awards
 
Film Fest Gent-cd
Film Fest Gent-cd
Deel dit project

Een van de vele filmmuziekgerelateerde initiatieven van Film Fest Gent is het opnemen en uitbrengen van een album vol filmmuziek. Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de WSA verschijnt het compilatiealbum World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer.

Film Fest Gent-cd

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de World Soundtrack Awards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatiealbums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri, Ryuichi Sakamoto, Terence Blanchard, Carter Burwell en in 2019 gaf Marco Beltrami nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen.

De muziek wordt uitgevoerd door Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Dirk Brossé, en opgenomen door Motormusic. De cd's worden in licentie uitgegeven door Silva Screen Records.

2020

Om de twintigste verjaardag van de World Soundtrack Awards te vieren, wijdt Film Fest Gent zijn jaarlijkse album aan alle winnaars van de World Soundtrack Film Composer of the Year Award in de twee voorbije decennia: Angelo Badalamenti, Nicholas Britell, Carter Burwell, Mychael Danna, Alexandre Desplat, Patrick Doyle, Michael Giacchino, Elliot Goldenthal, James Newton Howard, Alberto Iglesias, Jóhann Jóhannsson, John Williams en Gabriel Yared. Het album World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer is hier te verkrijgen.

2019

Marco Beltrami: Music for Film’ bevat een unieke selectie van de beste scores in Beltrami’s oeuvre, speciaal voor dit album nauwgezet omgezet in concertsuites en opgenomen door MotorMusic in Flagey’s legendarische Studio 4 in Brussel. 

2018

Als huiscomponist van de Coen Brothers, Todd Haynes en Martin McDonagh verdiende ook Carter Burwell een plekje op deze lijst met een uniek verzamelalbum.

Gerelateerd

Online communicatie door Wisefools