VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Composition Contest
Composition Contest
Deel dit project

De Composition Contest is een jaarlijkse wedstrijd voor jonge filmmusici die uitgedaagd worden een nieuwe soundtrack te schrijven bij een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Elk jaar kunnen muzikanten jonger dan 36 jaar zich inschrijven voor de compositiewedstrijd en zo de “SABAM Award for Best Young International Composer” in de wacht slepen. In de wedstrijd wordt hen gevraagd een symfonische score te schrijven voor een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Drie finalisten worden uitgenodigd op het World Soundtrack Awards Gala & Concert waar hun compositie live uitgevoerd zal worden door Brussels Philharmonic. Het winnende stuk wordt bepaald door een internationale, professionele jury, voorgezeten door dirigent en componist Dirk Brossé. De winnaar ontvangt de SABAM Award ter waarde van €2500. Voor winnaars betekent dit vaak een belangrijke eerste stap in een professionele carrière in de wereld van de filmmuziek. 

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en worden gevraagd muziek te componeren voor een scene uit de Japanse animatiefilm 'Grave of The Fireflies' van de onlangs overleden regisseur Isao Takahata.

De regels van de compositiewedstrijd vind je hier. Gelieve dit aandacht door te nemen alvorens jouw compositie in te dienen. Een professionele jury bestaande uit internationale vakspecialisten maakt dan een nauwkeurige selectie. 

Registraties zijn open tot en met 13 juli 2018, meer informatie vind je op de WSA-website

Online communicatie door Lavagraphics