World soundtrack awards
Composition Contest
Composition Contest
Deel dit project

De Composition Contest is een jaarlijkse wedstrijd voor jonge filmmusici die uitgedaagd worden een nieuwe soundtrack te schrijven bij een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Composition Contest

Elk jaar kunnen muzikanten jonger dan 36 jaar zich inschrijven voor de compositiewedstrijd en zo de “SABAM Award for Best Young International Composer” in de wacht slepen. In de wedstrijd wordt hen gevraagd een symfonische score te schrijven voor een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Drie finalisten worden uitgenodigd op het World Soundtrack Awards Gala & Concert waar hun compositie live uitgevoerd zal worden door Brussels Philharmonic. Het winnende stuk wordt bepaald door een internationale, professionele jury, voorgezeten door dirigent en componist Dirk Brossé. De winnaar ontvangt de SABAM Award ter waarde van €2500. Voor winnaars betekent dit vaak een belangrijke eerste stap in een professionele carrière in de wereld van de filmmuziek. 

Inschrijvingen voor de Composition Contest 2020 openen in februari 2020. Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij een scene uit een nog te bepalen film.

Voor meer informatie over de inschrijvingen kan je terecht bij Thomas Van Parys - thomas@filmfestival.be.

Online communicatie door Lavagraphics