World soundtrack awards
Composer Talk
Composer Talk
Deel dit project

Het afgelopen jaar leerde het publiek de IJslandse Hildur Guðnadóttir kennen, een van de meest veelbelovende revelaties in de filmmuziekwereld. Ze heeft recent een Emmy Award gewonnen voor haar score voor Chernobyl.

In 2018 werd Guðnadóttir nog genomineerd voor de World Soundtrack Discovery of the Year Award voor haar muziek in Sicario: Day of the Soldado. Ondertussen gooit Guðnadóttirs score voor de baanbrekende HBO-hitserie Chernobyl dus wereldwijd hoge ogen. Ze vervaagt de grens tussen filmmuziek en sound design met haar onconventionele aanpak: samen met sound recordist Chris Watson trok ze naar een verlaten kerncentrale waar Watson de omgevingsgeluiden opnam. Die geluiden verwerkte Guðnadóttir tot een innovatieve compositie die geen enkel instrument telt. Naast Chernobyl, waar Guðnadóttir haar eerste Emmy-nominatie voor kreeg, is haar werk te horen in de langverwachte film Joker van Todd Phillips, die dit jaar in première gaat op de prestigieuze filmfestivals van Venetië en Toronto. 

Maar Guðnadóttir profileert zich al jaren als een pionier in experimentele pop en hedendaagse muziek. Ze componeerde al voor dans, theater en film, waaronder samenwerkingen met Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Ryuichi Sakamoto. Naast componist is Guðnadóttir ook een getalenteerd cellist en zangeres. Als soloartiest bracht ze al 4 albums uit die meermaals genomineerd werden voor de Icelandic Music Awards. 

De Composer Talk werd in goede banen geleid door Robert Kraft, die tussen 1994 en 2012 aan het hoofd stond van Fox Music, een periode waarin scores als die van Titanic en Moulin Rouge onder zijn leiding records verbraken. Na zijn periode bij Fox Music richtte hij Kraftbox Entertainment op, waarmee hij de filmmuziek in de kijker blijft zetten, en is hij actief als producer van onder andere de film Score: A Film Music Documentary.

Online communicatie door Lavagraphics