VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
CD Recording
CD Recording
Deel dit project

Een van de vele filmmuziek gerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. Sinds 2015 gaat dit gepaard met een crowdfundingcampagne om de kosten te dekken. 

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de WSAwards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatie albums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri en in 2016 gaf Ryuichi Sakamoto nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen. De opnames gebeuren door Brussels Philharmonic, onder leiding van Drik Brossé. 

2017
Vorig jaar was het de beurt aan Terence Blanchard. Als meest productieve én succesvolle jazzcomponist in de filmindustrie van de voorbije 20 jaar, verdiende ook hij, in het feestjaar van de jazz, een plekje op deze lijst.

De beste van zijn soundtracks werden opgenomen door Brussels Philharmonic & jazz solisten Carlo Nardozza, Inti De Maet, Thomas Fiorini, Bart Van Caenegem, Nathan Daems, en Matthias De Waele, onder leiding van Maestro Dirk Brossé, en uitgebracht op een uniek verzamelalbum.

Gerelateerd

Online communicatie door Lavagraphics