VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
CD Recording
CD Recording
Deel dit project

Een van de vele filmmuziek gerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. 

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de WSAwards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatie albums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri, Ryuichi Sakamoto, Terence Blanchard en in 2018 gaf Carter Burwell nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen. De opnames gebeuren door Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé. 

2018
Dit jaar was het de beurt aan Carter Burwell. Als huiscomponist van de Coen Brothers, Todd Haynes en Martin McDonagh verdiende ook hij een plekje op deze lijst.
De beste van zijn soundtracks werden opgenomen door Brussels Philharmonic onder leiding van Maestro Dirk Brossé ism MotorMusic, en uitgebracht op een uniek verzamelalbum.

Nu beschikbaar in de Film Fest Gent webshop voor 20 euro.

In licentie uitgegeven door SilvaScreen Records.

Gerelateerd

Online communicatie door Lavagraphics