VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
CD Recording
CD Recording
Deel dit project

Een van de vele filmmuziek gerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. Sinds 2015 gaat dit gepaard met een crowdfundingcampagne om de kosten te dekken. 

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de WSAwards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatie albums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri en in 2016 gaf Ryuichi Sakamoto nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen. De opnames gebeuren door Brussels Philharmonic, onder leiding van Drik Brossé. 

2017
Dit jaar is het de beurt aan Terence Blanchard. Als meest productieve én succesvolle jazzcomponist in de filmindustrie van de voorbije 20 jaar, verdient ook hij, in het feestjaar van de jazz, een plekje op deze lijst.

De beste van zijn soundtracks werden opgenomen door Brussels Philharmonic & jazz solisten Carlo Nardozza, Inti De Maet, Thomas Fiorini, Bart Van Caenegem, Nathan Daems, en Matthias De Waele, onder leiding van Maestro Dirk Brossé, en uitgebracht op een uniek verzamelalbum. Om de kosten te dekken, wordt een crowdfunding-campagne op poten gezet, die je hier kan vinden. Het doel is €10 000 op te halen om de productiekosten te dekken. Hoe meer er opgehaald wordt, hoe meer extra’s we kunnen voorzien op de cd. We spreken dan over meer nummers, andere instrumenten of simpelweg extra solisten. 

Er staat natuurlijk het een en ander tegenover zo’n bijdrage. Zo kan je, afhankelijk van het bedrag dat je stort, rekenen op een gesigneerd exemplaar van het album, bij jou thuis opgestuurd, een meet & greet met Terence Blanchard, het bijwonen van de repetities en nog zoveel meer. De voordelen zijn te vinden op indiegogo.com

Gerelateerd

Online communicatie door Lavagraphics