World soundtrack awards
Kies je dag:
Cd-opname
Cd-opname
Deel dit project

Een van de vele filmmuziekgerelateerde initiatieven die Film Fest Gent neemt en ondersteunt, is het opnemen en uitbrengen van een compilatiealbum vol filmmuziek van één bepaalde componist. Dit jaar verschijnt de cd Marco Beltrami - Music for Film.

Film Fest Gent brengt filmcomponisten graag voor het voetlicht door ze letterlijk op een podium te plaatsen tijdens de World Soundtrack Awards, maar ook door hun werk voor film uit te brengen op unieke compilatiealbums. Enkele grote namen passeerden reeds de revue: Gabriel Yared, Angelo Badalamenti, Alan Silvestri, Ryuichi Sakamoto, Terence Blanchard en in 2018 gaf Carter Burwell nog zijn fiat om zijn werk voor film te verzamelen. De opnames gebeuren door Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé. 

2018

Als huiscomponist van de Coen Brothers, Todd Haynes en Martin McDonagh verdiende ook Carter Burwell een plekje op deze lijst. Een selectie van zijn muziek werd opgenomen door Brussels Philharmonic onder leiding van maestro Dirk Brossé i.s.m. MotorMusic, en uitgebracht op een uniek verzamelalbum.

Nu beschikbaar in de Film Fest Gent webshop voor 20 euro.

In licentie uitgegeven door Silva Screen Records.

2019

Dit jaar brengt Silva Screen Records het album Marco Beltrami - Music for Film uit, met selecties en unieke suites uit Beltrami's scores. 

Reserveer alvast hier je exemplaar. 

Gerelateerd

Online communicatie door Lavagraphics