VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
3ième Personnage (3rd Character)
3ième Personnage (3rd Character)
Deel dit project

Het 3ième Personnage-project is gericht op het mogelijk maken van ontmoetingen tussen filmmuziekcomponisten en regisseur/producer-duo’s die werken aan een filmproject waarvan de originele muziek nog gecomponeerd moet worden en een specifieke componist nog niet gekozen werd (om in aanmerking te komen moeten projecten reeds financiële steun hebben en moet de productie bevestigd zijn). Dit initiatief werd gecreëerd door het Festival International du Film d’Aubagne (Frankrijk) en SACEM en is ondertussen uitgebreid tot Europees niveau. 

Voor dit project, in partnership met FIFA en SACEM, is Film Fest Gent op zoek naar filmprojecten (zowel langspeelfilms als kortfilms) en verwacht 3 tot 5 filmcomponisten per project te selecteren. De regisseur zal het script (of delen ervan) op voorhand doorgeven aan de kandidaat-componisten alsook zijn/haar visie en verwachtingen wat betreft de toon van de film. De kandidaat-componisten zullen vervolgens op basis van deze aanwijzingen enkele demo’s voorbereiden bij bepaalde scenes die geselecteerd werden door de regisseur.

Op de WSAwards Industry Day zullen componisten de kans krijgen hun ideeën te pitchen. De regisseur/producer-duo's zullen een interview afnemene met elke componist om zo de artistieke kwaliteit van het muzikale project dat voor hen gepresenteerd werd te evalueren. Het is aan de componisten o mhen te overtuigen zijn of haar te vertrouwen om een originele soundtrack te schrijven voor hun film en hem of haar te kiezen voor het project. De 3ième Personnage is op zoek naar langspeelfilms of kortfilm projecten verzekerd van financiële steun en die op zoek zijn naar een componist voor de originele soundtrack. 

Gevraagd materiaal: 

  • Scenario of selectie van scènes (Engels of Engelse vertaling)
  • Visie en verwachtingen van de regisseur over de filmmuziek

Deadline voor dit materiaal wordt later aangekondigd

Indien de ontwikkeling van jouw project nog niet ver genoeg gevorderd is voor dit project, kan je altijd terecht op onze WSA Industry Day. 's Middags organiseren we ontmoetingen en matchmakings tussen professionals uit de Belgische filmmuziek inudstrie. 

 

Online communicatie door Lavagraphics