World soundtrack awards
InMICS Composers Lab
InMICS Composers Lab
Deel dit project

Het InMICS Composers Lab is een essentieel component van de gloednieuwe International Master in Composition for Screen (InMICS) (*), en biedt zijn studenten de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een reeks intensieve masterclasses, workshops en trainingssessies gegeven door gerenommeerde professionals. Het InMICS Composers Lab wordt georganiseerd door en zal doorgaan op deze drie deelnemende festivals: Film Fest Gent, Festival International du Film d’Aubagne en het Krakow Film Music Festival.

Dankzij het InMICS Composers Lab, ontwikkeld met de steun van het Creative Europe Culture programma van de Europese Unie, zullen de studenten ondergedompeld worden in een internationale, professionele omgeving, die hun tewerkstellingskansen op de internationale markt zal vergroten.

Het InMICS Composers Lab is samengesteld rond vijf sleutelelementen, die terugkeren en verder ontwikkeld worden tijdens elk festivalbezoek:

  • Eerste stappen in de industrie
  • Artistieke samenwerking tussen componisten, regisseurs, souddesigners en editors
  • Muziek opnemen voor audiovisuele projecten
  • Innovatie: componeren voor nieuwe visuele media en/of nagaan hoe nieuwe technologieën composities (kunnen) beïnvloeden
  • De industrie vandaag

Naast een breder inzicht ontwikkelen rond deze onderwerpen zullen studenten ook deelnemen aan verschillende netwerkmogelijkheden met verschillende culturele actoren binnen de film(muziek)industrie: van opkomende tot gevestigde componisten, filmmakers en producenten, agenten, publicisten, sounddesigners, editors, muziek- & soundsupervisors en andere belanghebbenden. Hierdoor kunnen de InMICS-studenten zo snel mogelijk een netwerk beginnen opbouwen.

Het InMICS Composers Lab zal gelanceerd worden tijdens de 45e editie van Film Fest Gent (9-19 oktober). Gedurende vijf dagen zullen de studenten een reeks evenementen bijwonen: van kortfilmvertoningen tot matchmaking-sessies met filmmakers, de Film Fest Gent filmmuziekconcerten, het Film Music & Sound Seminar, de WSAwards Industry Day, een Masterclass over Sound Supervision en zelfs een live scoring session bij Galaxy Studios in Mol.

 

(*) De InMICS Masteropleiding is een nieuw educatief programma ontworpen om de moderne generatie van screen composers en de uitdagingen die ze zullen … in het hedendaags landschap van filmmakers en componisten. Het programma werd gecreëerd dankzij de gebundelde krachten van het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon (France); School of Arts (Ghent, Belgium); Conservatorio di Musica Giovanni Battista Martini (Bologna, Italy); Faculté de musique de l'Université de Montréal (Canada) en de volgende professionele partners: Film Fest Gent, Festival International du film d’Aubagne, Fondazione Cineteca di Bologna, Permission Inc. Montreal.   

InMICS Composers Lab

Meer info (Engelstalig)  

In samenwerking met:

Online communicatie door Lavagraphics