VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent & Vooruit
Film Fest Gent & Vooruit
Deel dit project

Een kruisbestuiving tussen beeld en muziek

Film Fest Gent en kunstencentrum Vooruit hebben een lange geschiedenis. Sinds jaar en dag wordt er tijdens het filmfestival samengewerkt aan een uitdagend programma dat de randen van cinema verkent in performances, theaterstukken, optredens en lezingen. Met ingang van 2017 halen we deze banden steviger aan om tien dagen lang dé plek te zijn voor een boeiende kruisbestuiving tussen beeld en muziek. De Belgische band STUFF. geeft op 11 oktober de aftrap met een live bewerking van muziek van filmcomponist Howard Shore. 

Tussen 10 en 21 oktober 2017 vinden beeld en muziek elkaar in Vooruit. Film Fest Gent & Vooruit presenteren er dan een uitgebreid programma met heel wat live soundtracks en werk van verschillende videokunstenaars. Het programma is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Vooruit en Film Fest Gent.

STUFF., deze zomer nog te zien op Gent Jazz, neemt op 11 oktober de openingsact voor zijn rekening. Tijdens ‘STUFF. plays Howard Shore' improviseert het vijftal live gebaseerd op de muziek van componist Howard Shore bij de cultfilms van David Cronenberg. Ze spelen in een video-installatie die Frederik Jassogne en Bart Moens speciaal voor de gelegenheid maken.

Ook de muziekresidenten van Vooruit laten zich niet onbetuigd: Mary Ocher (wo 18.10) en Roman Hiele (do 19.10) trakteren bezoekers elk op een unieke filmscore. Hiele zal muziek maken bij een animatiefilm van kunstenares Gabriela González. Het internationale collectief Gaussian Curve (do 12.10) geeft een exclusieve Belgische show, videokunstenares Heleen Blanken zorgt dan voor de live visuals. Verder brengt de Hamburgse synthpop-kunstenaar Felix Kubin de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' (do 19.10). Goblin speelt hun muziek voor de cult horror-klassieker 'Dawn Of The Dead' van Romero (vr 20.10), en Heleen Van Haegenborgh & Frederik Leroux (zo 15.10) zorgen voor een soundtrack bij een film... die niet bestaat.

Dit programma komt tot stand door Kunstencentrum Vooruit en Film Fest Gent, i.s.m. Stroom.tv, Gouvernement, Springstof en OFFoff.

Het volledige programma vind je hieronder en is beschikbaar op www.vooruit.be.
Het volledige programma van Film Fest Gent wordt 21 september bekend gemaakt.

Film Fest Gent & Vooruit

Meer info  

In samenwerking met:

Film Fest Gent - Vooruit

Gerelateerd evenementen

Online communicatie door Lavagraphics