World soundtrack awards
Kies je dag:
Composition Contest
Composition Contest
Deel dit project

De Composition Contest is een jaarlijkse wedstrijd voor jonge filmmusici die uitgedaagd worden een nieuwe soundtrack te schrijven bij een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Elk jaar kunnen muzikanten jonger dan 36 jaar zich inschrijven voor de compositiewedstrijd en zo de “SABAM Award for Best Young International Composer” in de wacht slepen. In de wedstrijd wordt hen gevraagd een symfonische score te schrijven voor een geselecteerd film- of tv-fragment. 

Drie finalisten worden uitgenodigd op het World Soundtrack Awards Gala & Concert waar hun compositie live uitgevoerd zal worden door Brussels Philharmonic. Het winnende stuk wordt bepaald door een internationale, professionele jury, voorgezeten door dirigent en componist Dirk Brossé. De winnaar ontvangt de SABAM Award ter waarde van €2500. Voor winnaars betekent dit vaak een belangrijke eerste stap in een professionele carrière in de wereld van de filmmuziek. 

Inschrijven voor de Composition Contest 2019 kan via deze link tot en met 31 mei 2019. Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij een scene uit de thriller 'Don't Look Now' van de onlangs overleden regisseur Nicolas Roeg.

De compositie moet ten laatste online ingediend worden op 7 juni 2019, 10u00. Het reglement van de compositiewedstrijd is hier terug te vinden. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. 

Voor meer informatie over de inschrijvingen kan je terecht bij Thomas De Keere - thomas@filmfestival.be / 09 242 80 60.

Online communicatie door Lavagraphics