12 23 okt. '21
Nicholas Britell and Barry Jenkins, WSA Industry Days, FFG 2018

Panel Talks & Masterclasses

Het jaarlijkse WSA Industry-programma bevat ook altijd enkele panels en masterclasses. Deze gesprekken brengen de filmmuziekgemeenschap samen om te discussiëren over belangrijke onderwerpen in de wereld van componisten en filmmuziekprofessionals.

Masterclasses

Music and Sound Design in Games

Door Alex Otterlei - wo. 20/10 - 13:00 - Kinepolis 8
Alex Otterlei startte zijn carrière met muziek voor videospellen als Xyanide en de Divinity-reeks van het Gentse Larian Studios. Momenteel doceert hij Sound Design, Foley and Voice Directing for Games in de opleiding Digital Arts and Entertainment in Kortrijk. In deze mMasterclass gaat hij dieper in op het belang van muziek in games en de taak van de sounddesigner in de gamesector-industrie.

Entering the Film Music Marketplace

Door Lesley Jackson - do. 21/10 - 13:30 - Kinepolis 8
In deze masterclass gaat Lesley Jackson dieper in op hoe je als beginnende filmcomponist jezelf het beste kan positioneren in de markt.

Everything in Minor - How a Business Frustrates Its Creatives

Door Stephan Eicke - donderdag do. 21/10 - 15:30 - Kinepolis 8
In zijn masterclass gaat Stephan Eicke dieper in op de toenemende druk op componisten.

Panel Talks

Rights & Royalties in Game Music

Moderator: Youri Loedts (VAF) - wo. 20/10 - 14:00 - Kinepolis 8
De regeling rond vergoeding en auteursrechten tussen game-ontwikkelaars en componisten is nog vaak een twistpunt. In dit panelgesprek overlopen de gasten enkele courante praktijken en gaan ze op zoek naar een manier om deze regeling te verbeteren. Gemodereerd door Youri Loedts (VAF).

Clara Sola

Met Ruben De Gheselle, Nathalie Álvarez Mesén & Marie-Hélène Dozo - vr. 22/10 - 13:15 - Kinepolis 8
Componist Ruben De Gheselle, filmmonteur Marie-Hélène Dozo en regisseur Nathalie Álvarez Mesén gaan in gesprek over hun nieuwste project, Clara Sola, dat ook op het programma staat van Film Fest Gent.

Standing out as an artist in the contemporary film music industry

Za. 23/10 - 14:30 - Opera Gent, Lullyzaal
Panel talks met WSA genomineerden Carlos Rafael Rivera (The Queen's Gambit), Emile Mosseri (Minari), Benji Merrison (SAS: Red Notice), Florencia Di Concilio (Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary) en Gavin Brivik (Wild Indian).

Op ons Vimeo-kanaal vind je panel talks & masterclasses met gerenommeerde filmcomponisten en filmmuziekprofessionals.

Voorbije Panel Talks & Masterclasses

2020

 • Vijfvoudig Film Composer of the Year Alexandre Desplat sprak met Matt Mueller (Screen International) over zijn vele creatieve samenwerkingen.
 • FFG-muziekdirecteur Dirk Brossé ging in gesprek met eregast Alexandre Desplat en met Lifetime Achievement Award-winnaar Gabriel Yared over componeren en de inspiratiebronnen daarvoor.
 • Om het probleem van diversiteit onder componisten aan te kaarten, organiseerde de WSA een online panelgesprek met Michael Abels (Discovery of the Year 2019), Lolita Ritmanis (genomineerd voor WS Public Choice Award in 2020) en WSAcademyleden Diego Baldenweg met Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg én Nainita Desai. Het gesprek werd gemodereerd door Milena Fessmann.

2018

 • Showcase door SPITFIRE AUDIO
 • Introductie over IMMERSIVE SOUND door Auro Technologies
 • 'Who's Who in the International Film (music) Industry' door Lucy Bright (MUSIC SALES)
 • Masterclass 'Orchestration & building your own sound ID' door componist Florencia di Concilio
 • 'What's publicity and how should one take advantage of it?' door publicist Chandler Poling (WHITE BEAR PR)
 • Panelgesprek over ‘The Reality of Rejected Scores’ with Robert Townson (Varèse Sarabande), moderated by Vasco Hexel
 • Een gesprek over 'The Craft of Music Supervision' samen met de UK & European Guild of Music Supervisors met music supervisors Amelia Hartley (Peaky Blinders & Black Mirror), Catherine Grieves (You Were Never Really Here; London Spy; Les Misérables) en Lucy Bright (Assassin's Creed; Marjorie Prime), gemodereerd door Air Edel's Maggie Rodford
 • Een masterclass over ‘Scoring for New (interactive) Media’ met onder wie video game componist Joe Henson & Alexis Smith aka 'The Flight' (Assassin’s Creed: Odyssey) en Brian D'Oliveira (Resident Evil 7 & Shadow of the Tomb Raider) gemodereerd door François-Xavier Dupas van de Music Faculty van Montreal University
 • Een panelgesprek over ‘Work Flow between filmmaker, composer and editor' met Alain Dessauvage (editor Girl & Bullhead) gemodereerd door muzikant Oliver Patrice Weder

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.