10 21 okt. '23
Fien Troch & Nico Leunen

Creative Partnerships

‘Geen film zonder filmmuziek’ is al decennia lang het ongeschreven devies van Film Fest Gent. Het zijn immers vaak net de creatieve samenwerkingen tussen componisten en filmmakers die tot de meest intrigerende oeuvres leiden. Met Creative Partnerships schijnt Film Fest Gent het voetlicht op twee uitzonderlijke samenwerkingen: enerzijds tussen regisseur David Lowery en componist Daniel Hart, en anderzijds tussen componist Johnny Jewel, monteur Nico Leunen (ACE) en regisseur Fien Troch.

Creative Partnership is een onderdeel van de WSA Film Music Days tijdens Film Fest Gent. De WSA Film Music Days zijn toegankelijk voor wie actief is in de filmindustrie, voor film(muziek)studenten maar ook voor de filmliefhebber die graag een blik achter de schermen werpt.

Fien Johnny Nico

Creative Partnership: Johnny Jewel, Nico Leunen & Fien Troch

Vr 21.10 - 13:00 - Kinepolis

Johnny Jewel, Nico Leunen en Fien Troch lichten hun verschillende samenwerkingen toe tijdens hun Creative Partnership-talk op vrijdag 21 oktober.

Daniel David

Creative Partnership: David Lowery & Daniel Hart

Vr 21.10 - 13:00 - Kinepolis

Regisseur David Lowery en componist Daniel Hart mogen binnenkort hun vijftienjarig jubileum vieren: ze werkten een eerste keer samen voor Lowery’s langspeeldebuut St. Nick in 2009 en sinds Aint Them Bodies Saints (2013) vormen ze een onafscheidelijk duo.

Dompel je onder in filmmuziek

Beluister filmmuziek als nooit tevoren tijdens de WSA Film Music Days. Maak kennis met de componisten van je favoriete scores en leer alles over hoe een score nu precies tot stand komt.

WSA industry talk hildur gudnadottir

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.