‘Geen film zonder filmmuziek’ is al decennia lang het ongeschreven devies van Film Fest Gent. Het zijn immers vaak net de creatieve samenwerkingen tussen componisten en filmmakers die tot de meest intrigerende oeuvres leiden. Met Creative Partnerships schijnt Film Fest Gent het voetlicht op uitzonderlijke samenwerkingen.
Ishibashi Hamaguchi

Ryûsuke Hamaguchi & Eiko Ishibashi

WSA Film Music Days: Creative Partnership
vr 20.10 - 16:30 - Kinepolis 8

Regisseur Ryûsuke Hamaguchi gebruikte niet vaak muziek in zijn films, tot hij die van de Japanse multi-instrumentalist Eiko Ishibashi hoorde. In het veelzijdige oeuvre van Ishibashi - van een opgewekte herinnering aan haar geboortedorp tot een jazzy ode aan personage uit Law & Order - herkende Hamaguchi een generatiegenoot en een collega-cinefiel. De score van zijn Oscarwinnaar Drive My Car was geboren. Hamaguchi’s nieuwe film, Evil Does Not Exist, zag zelfs het levenslicht nadat Ishibashi hem had verzocht beelden te maken bij haar muziek. Deze dialoogloze beelden werden Gift, de film die in wereldpremière gaat op Film Fest Gent, met live score van Eiko Ishibashi.

WSA industry talk hildur gudnadottir

Dompel je onder in filmmuziek

Beluister filmmuziek als nooit tevoren tijdens de WSA Film Music Days. Maak kennis met de componisten van je favoriete scores en leer alles over hoe een score nu precies tot stand komt.