VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - 2018 Competition for Belgian Student Shorts
2018 Competition for Belgian Student Shorts (2018)

regisseur: Verschillende / Various

In aanwezigheid van: Sonam Larcin, Flo Van Deuren, Brian den Hartog, Chiara Berrevoets, Julian Wolf, Jip Heijenga, Kato De Boeck, Sergio Guataquira Sarmiento, Marion Renard, Charles Dhondt

Dit jaar organiseert Film Fest Gent de achtste editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen kunnen hieraan deelnemen. Een professionele jury, beloont de beste inzending met de Film Fest Gent Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm ter waarde van €5.000. Film Fest Gent wil hiermee het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers aanmoedigen. Ook het publiek heeft een stem: jij beslist wie de ACE Image Factory Publieksprijs in de wacht sleept.

JURY:
Frédéric Cornet is artistiek directeur van Cinema Galeries in Brussel en coördineert en programmeert het Palastine with Love filmfestival in samenwerking met BOZAR.

Gilles Coulier maakte drie kortfilms, die hem op internationale festivals als Cannes en Abu Dhabi brachten, en won vorig jaar de Jo Röpcke Award op Film Fest Gent met zijn eerste langspeelfilm 'Cargo'.

Elli Mastorou werkt als freelance-journalist in Brussel. Sinds 2012 werkt ze ook als journalist op festivals als Cannes, Berlijn en Venetië.

Anthony Nti viel op Film Fest Gent in de prijzen met 'Boi': in 2016 won hij zowel de publieks- als juryprijs. Nti regisseert ook videoclips voor onder meer TheColorGrey.

Niels Putman is eindredacteur van het kortfilmmagazine Kortfilm.be. Hij coördineert ook Short Film Conference en assisteert in de programmatie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Elke Vanoost studeerde in 2017 af aan LUCA School of Arts Brussel. Haar eindwerk 'Croisé' werd geselecteerd voor Film Fest Gent en won de juryprijs.

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

  Breng je stem uit
Nodig je vrienden uit

Speeldata: 2018 Competition for Belgian Student Shorts

Kinepolis Gent
Gasten: Chiara Berrevoets (director), Kato De Boeck (director), Charles Dhondt (director), Sergio Guataquira Sarmiento (director), Jip Heijenga (director), Sonam Larcin (director), Marion Renard (director), Flo Van Deuren (Director), Julian Wolf (director), Brian den Hartog (director)
zo 14 okt 2018 14:30 - 17:30 (180 min)
Sphinx Cinema do 18 okt 2018 18:30 - 21:30 (180 min) Uitverkocht

Credits

regisseur: Verschillende / Various

Meer info

land: België
jaar: 2018

Technical Specs

formaat: DCP

Stem hier voor de Port of Ghent Publieksprijs

En win een VIP cruise-diner in de Gentse haven.

Breng je stem uit
Online communicatie door Lavagraphics