11 22 okt. '22

Serial Madness

Een sectie speciaal voor de serieliefhebber met premières van de allernieuwste tv-series, met onder meer de eerste episodes van de Belgische reeksen 1985 en Roomies.

Serial Madness?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de sectie Serial Madness vind je een selectie series die iedere serieliefhebber wel zal kunnen bekoren.

Ontdek de andere Secties & Tags

1985

In 1980 gaat Vicky rechten studeren in Brussel, terwijl haar broer Franky en zijn boezemvriend Marc er bij de Rijkswacht beginnen. Daar komt het duo terecht in een korps dat in diepe crisis verkeerd, omdat net ontdekt is dat er binnen de rangen van de Rijkswacht meegewerkt wordt aan drugstrafiek. Dit schandaal blijkt het vuur aan de lont van een reeks brutale overvallen waarbij 28 onschuldige slachtoffers vallen.

Roomies

In deze coming-out-of-agereeks gaan Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen van begin twintig, samenwonen in een appartement in Brussel, in de hoop een betere versie van zichzelf te worden. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten.

Serial Day

Ma 17.10 - 14:00 - Kinepolis 8

Ook liefhebbers van series komen aan hun trekken op Film Fest Gent. N.a.v. de premières van Roomies en 1985 organiseert de Scenaristengilde i.s.m. Film Fest Gent een Serial Day. Na de vertoningen is er een talk met de scenaristen en regisseurs van deze gloednieuwe series.

Bestel je tickets

Bestel je programmabrochure

Het programma is bekend! Ben je geïnteresseerd in onze programmagids? Vraag hem nu aan en krijg hem eind september gratis in je brievenbus.

FFG2022 vraag programmabrochure aan

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.