10 21 okt. '23

Serial Madness

Een sectie speciaal voor de serieliefhebber met premières van de allernieuwste tv-series, met onder de premières van Draw For Change! en She They Us.

Serial Madness?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de sectie Serial Madness vind je een selectie series die iedere serieliefhebber wel zal kunnen bekoren.

IMG 2862 druk c Michiel Devijver

Serial Day

Di 17.10 - 10:00 - Kinepolis 8

Ook liefhebbers van series komen aan hun trekken op Film Fest Gent. Naar aanleiding van de premières van She They Us en Draw For Change! organiseert de Scenaristengilde i.s.m. Film Fest Gent een Serial Day met de makers van deze gloednieuwe Vlaamse reeksen.

Draw for Change

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden en precies daarom trekken deze zes kunstenaressen met geslepen potloden ten strijde tegen het patriarchaat. Onverschilligheid is hier geen optie.

She They Us

Zeven toonaangevende vrouwen delen hun parcours in een maatschappij die niet gemaakt lijkt te zijn voor hun lichamen, werk, welzijn en liefdes. Lichtende voorbeelden voor een wereld die - op weg naar een toekomst van gelijkwaardigheid - nog te vaak in het duister tast.

La nuit où Laurier Gaudreault s'est réveillé

Dolan zegt de cinema vaarwel met een kennismaking die bijblijft: zijn debuut op het kleine scherm blinkt uit dankzij de meesterlijke spanningsopbouw in een virtuoos gelaagd portret van een familie die vervat is in een complex web van geheimen en schuld. De volledige serie wordt in één marathonvertoning getoond.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?