12 23 okt. '21

Secties

Vind je weg doorheen ons programma met de volgende secties: Competitie, Gala & Specials, Kidsproof, Focus on Greek Cinema, Official Selection, Sound & Vision, Artists on Film, Serial Madness en Classics.

Competitie

Een eigenzinnige selectie van de crème de la crème van de internationale cinema. Geniet van een intrigerende mix van nieuw talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury bekroont de beste film met de beste score, soundtrack of sound design.

Ontdek de competitiefilms

Gala & Specials

Veelzijdigheid is troef met deze exclusieve avant-premières van de grootste releases. Film Fest Gent rolt de rode loper uit voor bioscoopfilms pur sang én (inter)nationale sterren.

Ontdek Gala & Specials

Kidsproof

Trek met je kroost op ontdekkingstocht door het Kidsproof-programma tijdens Film Fest Gent. Maak kennis met magische wezens in Dragon Girl, beleef hartverwarmende familiemomenten in Mijn moeder is een gorilla of leer vliegen met SpaceBoy. Bovendien is er dit jaar niet enkel een Kidsproof Familiedag maar ook een Plus Parcours plus kids-grootouderdag.

Ontdek alle Kidsproof-films

Focus on Greek Cinema

Na de hoogdagen voor de Griekse film met op kop Theo Angelopoulos stond een nieuwe generatie filmmakers op, onder wie Yorgos Lanthimos en co-schrijver Efthymis Filippou. Hun drama Dogtooth (2009) introduceerde een geheel nieuwe esthetiek die veel jonge regisseurs inspireerde: Greek weird wave. Toch valt de Griekse cinema van vandaag niet onder één label te vatten.

Focus on Greek Cinema

Official Selection

In de officiële selectie vind je een uitdagende lekkernij van films uit alle uithoeken van de wereld, zowel van grote filmauteurs als van nieuwe stemmen. Ga op ontdekkingstocht doorheen deze eclectische selectie.

Naar de Officiële Selectie

Sound & Vision

Intrigerende docu's over iconische concerten, muzikanten en muziekstijlen die de grenzen van de klassieke filmgenres overstijgen. Met dit jaar intieme portretten van The Beatles, Paolo Conte en Laurent Garnier.

Naar Sound & Vision

Artists on Film

Een terugblik op iconische carrières van ware artiesten. Ontdek alles wat je nog niet wist over Buñuel, de dansdocu Why We Fight? van Alain Platel & Mirjam Devriendt, en het verhaal achter Björn Andrésen, die na zijn rol in Luchino Visconti's Death in Venice de geschiedenis inging als "the most beautiful boy in the world".

Naar Artists on Film

Serial Madness

Het walhalla van de serieliefhebber. Bekijk in première de eerste afleveringen van Grond, de nieuwe reeks van Dries Heyneman, Wannes Capelle en Zouzou Ben Chikha, geregisseerd door Mathieu Mortelmans, Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Naar Serial Madness

Classics

Film Fest Gent neemt je dit jaar mee naar het land van mythen en sagen: Griekenland. Een land met een complexe geschiedenis, maar ook met een heel rijke filmcultuur. Jarenlang stond Theo Angelopoulos synoniem voor de Griekse cinema. Poëtisch, distinctief, geduldig en gelaagd.

Naar Classics

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.