World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
What You Gonna Do When the World's on Fire?
Gearchiveerd: What You Gonna Do When the World's on Fire? (2018)

regisseur: Roberto Minervini

Met: Kevin Goodman, Dorothy Hill, Judy Hill, e.a.

Gearchiveerd
duur: 123 minuten
Documentaire

Officiële Selectie - Global Cinema

Roberto Minervini ontpopte zich als een van de belangrijkste chroniqueurs van de onderklasse in het Amerikaanse Zuiden. Voor zijn vijfde documentaire richtte hij zijn camera, in beklemmende zwart-witbeelden, op de zwarte bevolking van New Orleans en omstreken. Judy Hill probeert zich financieel en emotioneel overeind te houden in de bar die ze uitbaat, maar worstelt met haar verleden vol drugs en seksueel misbruik. De moeder van de halfbroertjes Ronaldo en Titus vecht als een leeuw om hen een betere toekomst te geven, ondanks schietpartijen in hun buurt. En de onverschrokken Krystal Muhammad, frontvrouw van de New Black Panther Party, protesteert tegen politiegeweld en moorden op zwarten. Tussen hun verhalen weeft Minervini bijna surrealistische beelden van een groep Native Americans tijdens Mardi Gras. "Dat levert intieme momenten op die je als kijker bijna verlegen maken dat je erbij mag zijn," aldus de Nederlandse krant Trouw.

Geen film zonder regisseur: Film Fest Gent nodigt filmmakers uit die hun eigen film een nieuwe dimensie geven tijdens een exclusieve Directors Talk.

Na de vertoning op 9 oktober zal filmcriticus Nick Pinkerton met Minervini in gesprek gaan over zijn film en zijn carrière.

Toegang tot het gesprek is gratis voor houders van een filmticket.

Credits

regisseur: Roberto Minervini
producent: Roberto Minervini, Paolo Benzi, Denise Ping Lee
scenario: Roberto Minervini
montage: Marie-Hélène Dozo
fotografie: Diego Romero

productiehuis: Okta Film

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Geen ond.
Land: Italië - Frankrijk - Verenigd Koninkrijk
jaar: 2018

Filmografie

ROBERTO MINERVINI (1970): Notes (2005, short), Voodoo Doll (2005, short), Come to Daddy (2005, short), The Fireflies (2006, short), The Passage (2011), Low Tide (2012), Stop the Pounding Heart (2013), The Other Side (2015), Dove cadono le ombre (2017), What You Gonna Do When the World's on Fire? (2018)

Technical Specs

formaat: DCP
kader: 1:1,85

Andere festival films van regisseur Roberto Minervini

2015:The Other Side
2013:Stop The Pounding Heart
Online communicatie door Wisefools