World soundtrack awards
 
Trespassing Bergman
Gearchiveerd: Trespassing Bergman (2013)

regisseur: Jane Magnusson, Hynek Pallas

componist: Jonas Beckman, Lars Kumlin
Met: Tomas Alfredson, Woody Allen, Wes Anderson, Pernilla August, Francis Ford Coppola, Wes Craven, Michael Haneke, e.a.

Gearchiveerd
duur: 107 minuten
Docs , Documentaire, Historisch

Artists on Film

Met 'Trespassing Bergman' belichten Jane Magnusson en Hynek Pallas Ingmar Bergmans leven, zijn thuis op het afgelegen eiland Fårö, zijn films en zijn nalatenschap. Dat laatste doen ze met de hulp van de filmmakers die door de Zweedse grootmeester werden beïnvloed. En dat zijn niet de minsten. Michael Haneke, Woody Allen, Martin Scorsese, John Landis, Lars von Trier, Alejandro Gonzalez Iñarritu, Claire Denis, Wes Craven, Takeshi Kitano, Ang Lee en Zhang Yimou. Hun getuigenissen over de impact die Bergmans films hadden op hun leven en werk worden afgewisseld met scènes uit de films, nooit eerder vertoonde setopnames en interviews met acteurs en actrices die met Bergman hebben samengewerkt. Magnusson & Pallas kiezen niet voor een klassieke aanpak maar nemen enkele van hun wereldberoemde gasten mee naar Bergmans huis, intussen een museum, waar ze rustig neuzen in 's mans videotheek. Het resultaat is een informatief maar ook verrassend grappig document. (S.D.W.)

Credits

regisseur: Jane Magnusson, Hynek Pallas
componist: Jonas Beckman, Lars Kumlin
producent: Linda Costigan
montage: Orvar Anklew
fotografie: Jonas Rudström

productiehuis: Gadda Five

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Eng ond.
Land: Zweden
jaar: 2013

Filmografie

JANE MAGNUSSON: Ebbe: The Movie (2009), Trespassing Bergman (2013), Cupcake (2014, Short) HYNEK PALLAS: Trespassing Bergman (2013)

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Wisefools