World soundtrack awards
These Final Hours
Gearchiveerd: These Final Hours (2013)

regisseur: Zak Hilditch

componist: Cornel Wilczek
Met: Nathan Phillips, Angourie Rice, Jessica De Gouw, David Field, Sarah Snook, Daniel Henshall, e.a.

Gearchiveerd
duur: 86 minuten
Fear Fest , Drama, Horror

Gala Premières en speciale evenementen

Wat zou jij doen mocht het einde van de wereld onverbiddelijk naderen? Jezelf lazarus voeren, zelfmoord plegen, of simpelweg bidden? In dit regiedebuut van de Australische regisseur Zak Hilditch, worden grote delen van de aarde verwoest door een enorme meteorietinslag. Een radiostem kondigt aan dat het nog twaalf uur zal duren vooraleer ook het voorstedelijke Perth, aan de zuidwestkust van Australië, van de kaart wordt geveegd. Intussen heerst er op de straten algehele anarchie, en wordt er naar hartenlust geplunderd en gemoord. Maar James grijpt de kans om nog snel zijn liefde te verkondigen aan Zoe, van wie hij verneemt dat ze zwanger is. Zoe vraagt of hij bij haar blijft om samen het einde af te wachten in haar strandhuis, maar James wil zich liever compleet laten gaan met rijkelijke hoeveelheden drugs, alcohol en seks, tijdens een epische "end of the world"-party bij een van zijn vrienden. Onderweg neemt hij een tienermeisje onder zijn hoede dat net werd gekidnapt, en hopeloos op zoek is naar haar familie. Deze apocalyptische roadmovie won de prijs voor beste Australische film tijdens het Melbourne International Film Festival. Cinematograaf Bonnie Elliott drenkt het canvas in verschroeiende geeltinten, laat de camera schokken en beven tijdens chaotische scènes en schakelt bij de meer ingetogen momenten over in een observerende stijl. Bovendien houdt Hilditch er steevast een rotvaart in, waardoor je je geen seconde verveelt. Spannend en intens! (A.I.)

OPGELET - De voorstelling in Sphinx op 19 oktober, zal niet Nederlands ondertiteld zijn. De film is Engels gesproken en is Frans ondertiteld

Credits

regisseur: Zak Hilditch
componist: Cornel Wilczek
producent: Liz Kearney
scenario: Zak Hilditch
montage: Nick Meyers
fotografie: Bonnie Elliott
geluid: Emma Bortignon

productiehuis: 8th In Line

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl/Fr ond.
land: Australië
jaar: 2013

Filmografie

ZAK HILDITCH: Waiting for Naval Base Lilly (2003), The Actress (2005), Nightfill (2005, Short), At Play (2006, Short), The Glimpse (2006, Short), Before Closing (2007, Video), Plum Role (2007), Arrivals and Departures (2008, Short), The Toll (2010), Henry & Aaron's 7 Steps to Superstardom (2011, TV Series, director of 3 episodes), Transmission (2012, Short), These Final Hours (2013)

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Lavagraphics