VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
The Young and Prodigious T.S. Spivet
Gearchiveerd: The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

regisseur: Jean-Pierre Jeunet

componist: Denis Sanacore
Met: Helena Bonham Carter (Dr. Clair), Robert Maillet (Giant Hobo), Judy Davis (G.H. Jibsen), Callum Keith Rennie (Father), Julian Richings (Ricky), Niamh Wilson (Gracie), Dominique Pinon (Two Clouds), Jakob Davies (Layton), Kyle Catlett (T.S. Spivet), Dawn Ford (Marge), e.a.

Gearchiveerd
duur: 90 minuten
Geschikt voor kinderen , Kinderfilm, Familiefilm

Gala Premières en speciale evenementen
Film Fest Gent - The Young and Prodigious T.S. Spivet

Een 12-jarige jongen met een buitengewone fascinatie voor cartografie en wetenschap krijgt een telefoontje van het Smithsonian in Washington met de melding dat hij de prestigieuze Baird-prijs heeft gewonnen voor een van zijn knotsgekke uitvindingen. Reden genoeg voor T.S. Spivet (Kyle Catlett) om meteen zijn koffer te pakken (inclusief telescoop en vier kompassen), een afscheidsbrief aan zijn excentrieke ouders te richten (de moeder wordt gespeeld door Helena Bonham Carter) en helemaal in zijn eentje aan boord van een goederentrein te stappen om van een geïsoleerde ranch in Montana naar Washington DC af te reizen. Niet enkel de wonderbaarlijke tocht die volgt spreekt tot de verbeelding, ook de vele notities, tekeningen en kaarten die de jongen onderweg maakt. Als er iémand raad weet met de verfilming van 'De verzamelde werken van T.S. Spivet', de bestseller van de Amerikaanse schrijver Reif Larsen over een geniale verteller en uitvinder, dan wel Fransman Jean-Pierre Jeunet. De voor een Oscar genomineerde maker van 'Delicatessen', 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain' en 'Un long dimanche de Fiançailles' waagt zich met deze coming-of-age-fabel aan zijn eerste Amerikaanse film sinds 'Alien:Resurrection' én aan zijn eerste uitstapje in Imax 3D. Verwacht je aan een visionaire terugkeer naar het vibrerende universum van 'Amélie Poulain' in drie dimensies én geniet van 'Le fabuleux destin' van een Amerikaans wonderkind.

De voorstelling op vrijdag 11/10 (14u30) zal gevolgd worden door een director's talk met de regisseur Jean-Pierre Jeunet. Toegang tot deze talk is inbegrepen in het ticket voor de film.

Credits

regisseur: Jean-Pierre Jeunet
componist: Denis Sanacore
producent: Jean-Pierre Jeunet
scenario: Jean-Pierre Jeunet & Guillaume Laurant, based on the novel by Reif Larsen
montage: Hervé Schneid
fotografie: Thomas Hardmeier
geluid: Jean Umansky

productiehuis: Epithète Films

Meer info

ondertitels: Ned/Fr ond.
land: Frankrijk - Canada
jaar: 2013

Filmografie

JEAN-PIERRE JEUNET (1953): L'évasion (1978, short), Le Manège (1980, short), The Bunker of the Last Gunshots (1981, short), Pas de Repos pour Billy Brakko (1984, short), Things I Like, Things I Don't Like (1989, short), Delicatessen (1991), The City of Lost Children (1995), Alien: Resurrection (1997), Amélie (2001), Un Long Dimanche de Fiançailles (2004), A Year at the Front: Behind the Scenes of 'Un Long Dimanche de Fiançailles' (2005, video documentary), Micmacs (2009), The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

Technical Specs

formaat: DCP-3D

Andere festival films van regisseur Jean-Pierre Jeunet

2009:Micmacs a tire-larigot
1984:Pas de repos pour billy brakko
Online communicatie door Lavagraphics