VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
The Walk
Gearchiveerd: The Walk (2015)

regisseur: Robert Zemeckis

componist: Alan Silvestri
Met: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, e.a.

Gearchiveerd
duur: 100 minuten
Actie, Drama

Gala Premières en speciale evenementen
Film Fest Gent - The Walk

Twaalf mensen hebben reeds op de maan gestaan, maar slechts één man - de Franse koorddanser Philippe Petit - heeft ooit over het gapende gat tussen de Twin Towers in New York gewandeld, toen de hoogste gebouwen ter wereld. Meer dan drie kwartier haalde hij op een illegaal gespannen koord - zo'n vierhonderd meter boven de straten van Manhattan en zonder vangnet of beveiliging - duizelingwekkende capriolen uit. 'Back To the Future'-brein Robert Zemeckis brengt het indrukwekkende verhaal over de Franse waaghals opnieuw tot leven in 'The Walk'. Publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt geeft gestalte aan de man die in 1974 werd gearresteerd voor wat de geschiedenis zou ingaan als de artistieke misdaad van de eeuw. Met de hulp van zijn mentor Papa Rudy (Ben Kingsley) en een bende medeplichtigen, namen ze de twintowers over als betrof het een gigantische bankroof. Volkomen clandestien, minitieus gepland en uitgewerkt, en tegen alle verwachtingen in nog geslaagd ook. Terwijl ze Philippe zagen dansen tussen hemel en aarde, stond de politie op de grond al klaar om hem te arresteren. Drie decennia na zijn act, schreef Petit de wolkenwandeling neer in een memoire, 'To Reach The Clouds'. En in 2008 volgde de schitterende Oscargenomineerde documentaire 'Man on Wire' van James Marsh. "Wat het boek noch de docu- mentaire konden verwezenlijken, was je als kijker naar die ongekende hoogte transporteren", aldus Hollywood-zwaargewicht Robert Zemeckis. "Film biedt kijkers de kans om het avontuur van Philippe te beleven vanop de eerste rij, alsof je er zelf bij was. Dat is de magie van cinema." Ondersteund door baanbrekende 3D-technologie en visuele effecten die pas tot hun recht komen op het grootst mogelijke scherm, is dit biografisch avontuur een ware hoogvlieger. Meer nog dan een onvervalste spektakelprent, is 'The Walk' ook een opwindende hommage aan bovenmenselijke durf, aan het najagen van het onmogelijke, het Parijs en New York van de jaren zeventig, en - last but not least - de WTC-torens zélf. Ongetwijfeld een hoogtevrees opwekkende cinema-ervaring als Pre-Opening van het festival. (A.I.)

MAN ON WIRE

Opmerkelijk: zeven jaar geleden maakte de Britse cineast James Marsh (de maker van 'Shadow Dancer' en 'The Theory of Everything') de documentaire 'Man On Wire', die onder de prijzen werd bedolven en zelfs een Oscar won. Waar Robert Zemeckis met 'The Walk' veeleer zijn fantasie de vrije loop laat, deed Marsh de guerillaoperatie van Petit uit de doeken als een accurate reconstructie aan de hand van gesprekken met betrokkenen, foto's, journaalbeelden en naadloos in het geheel gelaste gedramatiseerde fragmenten. Eveens een parel om te (her)ontdekken. (A.I.)

Credits

regisseur: Robert Zemeckis
componist: Alan Silvestri
producent: Robert Zemeckis
scenario: Robert Zemeckis, Christopher Browne & Philippe Petit (book "To Reach The Clouds")
montage: Jeremiah O'Driscoll
fotografie: Dariusz Wolski
geluid: Randy Thom

productiehuis: ImageMovers

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl/Fr ond.
land: Verenigde Staten
jaar: 2015

Officiële site

Filmografie

ROBERT ZEMECKIS (1951): The Lift (1972, short), A Field of Honor (1973, short), I Wanna Hold Your Hand (1978), Used Cars (1980), Romancing the Stone (1984), Back to the Future (1985), Who Framed Roger Rabbit (1988), Back to the Future Part II (1989), Back to the Future Part III (1990), Beath Becomes Her (1992), Forrest Gump (1994), Contact (1997), Robert Zemeckis on Smoking, Drinking and Drugging in the 20th Century (1999), What Lies Beneath (2000), Cast Away (2000), Thir13en Ghosts (2001), The Polar Express (2004), Beowulf (2007), A Christmas Carol (2009), Flight (2012), The Walk (2015).

Technical Specs

formaat: DCP-3D
kader: 1:2,35

Andere festival films van regisseur Robert Zemeckis

2015:Back to the Future Trilogy
1994:Forrest gump
1985:Back to the future

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Lavagraphics