World soundtrack awards
The Loft
Gearchiveerd: The Loft (2014)

regisseur: Erik Van Looy

componist: John Frizzell
Met: James Marsden, Karl Urban, Rhona Mitra, Wentworth Miller, Isabel Lucas, Eric Stonestreet, Matthias Schoenaerts, e.a.

Gearchiveerd
duur: 104 minuten
Belgian Cinema Today , Thriller, Misdaad

Gala Premières en speciale evenementen

Vijf vrienden, een loft en een lijk. Alleen al die pitch klinkt Amerikaans genoeg om internationaal aan de markt te brengen. En nu is het wachten eindelijk voorbij. 'The Loft', de langverwachte Hollywoodremake van de succesvolste Vlaamse film aller tijden, opent het 41e Film Fest Gent. We kunnen dus in oktober al met volle teugen genieten van Erik Van Looys spannende en strak vormgegeven thriller. 'The Loft' vertelt over vijf getrouwde vrienden die in het geheim een loft delen waar ze hun vriendinnen en maîtresses ontvangen. Een prima regeling die in een nachtmerrie ontaardt wanneer ze op een ochtend het lichaam van een onbekende vrouw in de loft aantreffen. De basis is nog steeds het vernuftig scenario van Bart De Pauw, maar dat werd door scenarist Wesley Strick aangepast aan een Amerikaanse setting (New Orleans). We kunnen u al beloven dat Van Looy zijn reputatie als Vlaanderens meest "hollywoodiaanse" stilist opnieuw waarmaakt. En dat met uitgekiende designdecors, zwierig camerawerk en strategisch ingezette kleurenfilters, die je aan een rotvaart meesleuren doorheen een hyperrealistisch universum van lust, moord en bedrog. Volgens artistiek directeur Patrick Duynslaegher heeft de film een nog hoger tempo dan het origineel, gecombineerd met een nog grotere vakkennis. "Ook voor wie de Vlaamse versie heeft gezien, blijft het genieten van een whodunit-thriller vol verbazende wendingen en verwikkelingen in een uitgekiende mix van spanning, intrige en mysterie". Matthias Schoenaerts is de enige acteur uit het origineel die ook in deze remake een hoofdrol speelt. De vier andere usual suspects worden vertolkt door Karl Urban ('Star Trek Into Darkness'), James Marsden ('X-Men'), Wentworth Miller ('Prison Break') en Eric Stonestreet ('Modern Family'). 'The Loft' wordt amper een dag na de officiële opening op Film Fest Gent in de Vlaamse bioscoopzalen gereleased. (A.I.)

EEN LANGE RIT

Het parcours dat 'The Loft' heeft afgelegd oogt behoorlijk duizelingwekkend. In 2010 werd de remake aangekondigd. Een jaar later, in de zomer van 2011 volgden de opnames, en in 2012 raakte bekend dat de Amerikaanse megaproducent Joel Silver ('The Matrix'-trilogie) zich achter de release wilde scharen. Maar die werd intussen al drie keer uitgesteld. Onlangs besliste Universal nog om de release in Amerika voor onbeperkte duur op te schorten. "We hebben een lange rit achter de rug met 'The Loft', maar Film Fest Gent openen voelt als thuiskomen", aldus Erik Van Looy. "Dit is na 'De Zaak Alzheimer' mijn tweede film die het prestigieuze festival mag openen en daar ben ik best trots op. Meer nog: ik kijk nu al reikhalzend uit naar 14 oktober. Het wordt een mooie en spannende avond".

Credits

regisseur: Erik Van Looy
componist: John Frizzell
producent: Hilde De Laere
scenario: Bart De Pauw (Screenplay And Story) & Wesley Strick (Screenplay)
montage: Eddie Hamilton
fotografie: Nicolas Karakatsanis
geluid: Peter Flamman & Wart Wamsteker

productiehuis: Woestijnvis

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl/Fr ond.
Land: Verenigde Staten van Amerika - België
jaar: 2014

Filmografie

ERIK VAN LOOY (1962): Dr. Tritsmans (short 1988), Yuppies (short 1991), Ad Fundum (1993), Shades (1999), De Zaak Alzheimer (2003), Loft (2008), The Loft (2014).

Technical Specs

formaat: DCP
kader: 1:2,35

Andere festival films van regisseur Erik Van Looy

2006:Zaak alzheimer, de
2003:Zaak alzheimer, de
1998:Windkracht 10 : water en vuur
1991:Yuppies
Online communicatie door Lavagraphics