World soundtrack awards
Film Fest Gent - Talk: Wetenschapscafé
Gearchiveerd: Talk: Wetenschapscafé

Gearchiveerd
duur: 90 minuten

Het Gentse Wetenschapscafé is een maandelijks initiatief van Associatie Universiteit Gent en brengt 'wetenschap tussen pot en pint'. Tijdens de Film Fest Gent-editie van het Wetenschapscafé laten Frederik Dhaenens en Sofie Van Bauwel (vakgroep Communicatiewetenschappen, UGent) elk vanuit hun expertise op een toegankelijke wijze licht schijnen op de representatie van LGBT+ in de film.

Waarom zijn er zo weinig LGBT+ hoofdpersonages? Bestaat er een goede of correcte manier om LGBT+ personages in beeld te brengen? Moet een transpersonage gespeeld worden door een transacteur of -actrice? De sprekers gaan met plezier in op deze en andere problematieken en zullen hiervoor gebruik maken van fragmenten uit 'Die Büchse der Pandora' (Pabst, 1929), 'The Children's Hour' (Wyler, 1961), 'Plata quemada' (Piñeyro, 2000), 'Le temps qui reste' (Ozon, 2005) en '52 Tuesdays' (Hyde, 2014).

Ook zullen ze een blik werpen op het LGBT+ parcours van de huidige editie van Film Fest Gent. Moderator van dienst is Tina De Gendt.

17/10 - 20:15 - Vooruit - gratis

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands

Technical Specs

formaat: TALK

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Lavagraphics