World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Talk: Jonathan Safran Foer -
Gearchiveerd: Talk: Jonathan Safran Foer - "Hier ben ik"

UITVERKOCHT
donderdag 13/10 - 20u
EEN VAN DE BELANGRIJKSTE AUTEURS VAN DEZE TIJD

'Hier ben ik' is de langverwachte nieuwe roman van het wonderkind van de Amerikaanse literatuur Jonathan Safran Foer. Het is zijn eerste roman sinds 2005, na bestsellers als 'Alles is verlicht', het ondertussen verfilmde 'Extreem luid en ongelooflijk dichtbij' en het non-fictieboek 'Dieren eten'.

'Hier ben ik' beschrijft drie tumultueuze weken uit het leven van een uit elkaar vallend gezin. Terwijl Jacob, Julia en hun drie zonen geconfronteerd worden met een uitzichtloze situatie, zet een catastrofale aardbeving een pan-Arabische invasie van Israël in gang. Er komt een discussie op gang over de echte betekenis van het begrip 'thuis'.

'Hier ben ik' is een monumentaal boek, geschreven met dezelfde intensiteit, inventiviteit en urgentie die je terugvindt in zijn vorige boeken. Op zijn kenmerkende hilarische wijze schopt Foer opnieuw enkele heilige huisjes omver. De schrijver gaat in gesprek met journaliste Annelies Beck (VRT).

"De jonge schrijver op zoek naar zijn grootvaders roots in Oekraïne ('Alles is verlicht') en de negenjarige Oskar op zoek naar zijn vader die hij verloor tijdens 9/11 ('Extreem Luid & Ongeloofelijk Dichtbij'): Safran Foers verhalen zijn fascinerende zoektochten en wij, de lezers, worden zonder verzet meegesleurd." (Programmator Peter Van Den Eede)

Credits

Meer info

dialoog: Engels

Technical Specs

formaat: TALK
Online communicatie door Wisefools