World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Take Me Somewhere Nice
Gearchiveerd: Take Me Somewhere Nice - Take Me Somewhere Nice (2019)

regisseur: Ena Sendijarević

componist: Ella van der Woude
Met: Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević, Ernad Prnjavorac, Sanja Burić

Gearchiveerd
duur: 91 minuten
Drama

Officiële Selectie - Global Cinema

Alma komt in 'Take Me Somewhere Nice' op veel plekken, maar nergens voelt ze zich echt thuis. Ze woont van kindsbeen af met haar Bosnische moeder in Nederland. Haar vader hield het daar niet uit en keerde terug. Nu ligt Alma's vader in een Bosnisch ziekenhuis en reist ze naar hem toe. Haar neef en een vriend begeleiden Alma, wat een bitterzoete, bevreemdende road trip oplevert over een meisje dat nog lang niet weet wie ze is. Regisseur Ena Sendijarević kan ervan meepraten: ze is zelf een Joegoslavische met een Nederlands paspoort. Haar wonderlijk gestileerde debuutfilm vol kurkdroge humor doet meer dan eens denken aan 'Stranger Than Paradise' van Jim Jarmusch, waarin de personages ook niet helemaal op hun plek lijken te zijn. De film werd geselecteerd voor Cannes én won de speciale juryprijs op het Internationaal Filmfestival Rotterdam, wat van Sendijarević een talent maakt om in de gaten te houden.

Voor deze film is een audiodescriptie beschikbaar!
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Deze audiodescriptie kan je beluisteren op je mobiele telefoon via de Earcatch-app.

ZO WERKT HET
Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.
Klik hier voor de audiodescriptie van Take Me Somewhere Nice

Credits

regisseur: Ena Sendijarević
componist: Ella van der Woude
producent: Iris Otten, Pupkin Film
scenario: Ena Sendijarević
montage: Lot Rossmark
fotografie: Emo Weemhoff

Meer info

dialoog: Bosnisch, Nederlands, Engels
ondertitels: Eng ond.
Land: Nederland - Bosnië - Herzegovina
jaar: 2019

Filmografie

ENA SENDIJAREVIC: Reizigers in de nacht (short, 2013), Fernweh (short, 2014), Anton (short, 2014), Import (Short, 2016), Take Me Somewhere Nice (2019)

Technical Specs

formaat: DCP

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools