World soundtrack awards
 
Tabula Rasa (episode 1 & 2)
Gearchiveerd: Tabula Rasa (episode 1 & 2) (2017)

regisseur: Kaat Beels, Jonas Govaerts

Met: Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Cécile Enthoven, Gene Bervoets, Hilde Van Mieghem, Natali Broods, Bilall Fallah, Jeroen Perceval, Peter Van den Begin, Tom Audenaert, Lynn Royen, Ruth Beeckmans, Viviane De Muynck, e.a.

Gearchiveerd
duur: 100 minuten

Serial Madness
Film Fest Gent - Tabula Rasa (episode 1 & 2)

"Voor liefhebbers van psychologische thrillers met een huiveringwekkend kantje en boordevol filmcitaten wordt het smullen", aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher over 'Tabula Rasa', de nieuwe Vlaamse prestigeserie die op het Parijse televisiefestival Séries Mania al een beloftevolle internationale carrière aftrapte. De negendelige Eén-reeks gaat over Mie (Veerle Baetens, die ook meeschreef aan het scenario), een vrouw die kampt met geheugenverlies en hallucinaties. In de psychiatrische instelling waar ze vastzit, krijgt ze van inspecteur Wolkers te horen dat ze de sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak en diep in het labyrint van haar geheugen zal moeten tasten om die op te lossen. Malin-Sarah Gozin ('Clan') is het brein achter de bovennatuurlijke thrillerreeks, de tandem Kaat Beels ('Beau Séjour') en Jonas Govaerts ('Welp') regisseert. En dat belooft een visueel stijlvolle mix van horror en whodunit. (A.I.)

Op 19 oktober is er ook de Serial Day met een vertoning van de pilootaflevering van 'Tabula Rasa' en een gesprek met de makers van deze nieuwe Vlaamse fictiereeks, gevolgd door verschillende panelgesprekken over de toekomst van televisie en digital storytelling.

Credits

regisseur: Kaat Beels, Jonas Govaerts
producent: Frank Van Passel
scenario: Christophe Dirickx, Veerle Baetens
montage: Bert Jacobs
fotografie: Brecht Goyvaerts, Dries Delputte

productiehuis: Caviar

Meer info

dialoog: Nederlands
ondertitels: Eng ond.
Land: België
jaar: 2017

Officiële site

Filmografie

KAAT BEELS (1974): Bedtime Stories (1997, short), Bruxelles on amour (2001), Cologne (2004, short), Hotel Swooni (2011), Beau Séjour (TV series, 2016), Tabula Rasa (TV series, 2017), Façades (2017).

JONAS GOVAERTS: Mobius (short, 2004), Forever (short, 2005), Of Cats & Women (short, 2007), Abused (short, 2008), Welp (2014), Tabula Rasa (TV series, 2017).

Technical Specs

formaat: DCP

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools