World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Symphonic Jazz in Film Concert
Gearchiveerd: Symphonic Jazz in Film Concert

Gearchiveerd
duur: 120 minuten
Muziek/Musical

Concerten

Een avond zonder ceremonie of bedankingsspeeches, maar des te meer muziek volledig gewijd aan de invloed van jazz op film: dat is het Symphonic Jazz Concert. Het belooft een all-time Classics Night te worden, waarvoor Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra voor de gelegenheid de handen in elkaar slaan.

Onder leiding van maestro Dirk Brossé brengen ze samen in het Capitole de beste symfonische jazzsoundtracks van de afgelopen eeuw tot leven, vergezeld door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm. Denk aan Henry Mancini's thema voor 'The Pink Panther', aan 'Bullitt' of 'The Cincinnati Kid' van Lalo Schifrin, 'The Man with the Golden Arm' van Elmer Bernstein of Alan Silvestri's 'Who Framed Roger Rabbit?'.

Op het programma staan onder andere ook 'Chinatown' van Jerry Goldsmith en Alex Norths 'A Streetcar Named Desire' terwijl Joe Kraemer een jazzherwerking voor groot orkest brengt van het overbekende thema van 'Mission: Impossible'. Brussels Jazz Orchestra voert bovendien een eigen improvisatie op van Michel Legrands thema van 'The Thomas Crown Affair', terwijl ook meer recente scores zoals een suite van Justin Hurwitz voor 'La La Land' of 'The Black Dahlia' van Mark Isham een plaats krijgen tijdens dit concert.

Tot slot mag ook David Shire, die dit jaar de WSA Lifetime Achievement Award ontvangt, niet ontbreken tijdens het Symphonic Jazz Concert. Hij begeleidt op piano de uitvoering van zijn werk uit onder andere 'The Taking of Pelham One Two Three' en 'The Conversation'.

Met twee Belgische toporkesten op het podium en de vertoning van filmfragmenten op het witte doek, wordt dit een niet te missen, unieke totaal- ervaring voor elke jazz- en/of filmliefhebber.

Klik hier voor meer info.
Groepskorting van 10% voor groepen vanaf 10 personen, op alle categorieën behalve categorie 4. Enkel te reserveren via het Tele Ticket Service callcenter: 070 345 345 (€0,30/min.), bereikbaar tijdens de kantooruren.

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: CONCERT
Online communicatie door Wisefools