World soundtrack awards
 
Stop The Pounding Heart
Gearchiveerd: Stop The Pounding Heart (2013)

regisseur: Roberto Minervini

Met: Sara Carlson (Sara), Colby Trichell (Colby), Tim Carlson (Himself), LeeAnne Carlson (Herself), Katarina Carlson (Herself), Christin Carlson (Herself), Grace Carlson (Herself), Linnea Carlson (Herself), e.a.

Gearchiveerd
duur: 100 minuten
Belgian Cinema Today , On the Edge , Drama, Coming-of-age

De jonge Italiaanse regisseur Roberto Minervini brengt in dit derde deel van zijn Texastrilogie (na 'The Passage' en 'Low Tide') een wonderbaarlijke mix van het zuiver capteren van de werkelijkheid, een poëtische kijk op de wereld en een sociologische studie. Volgens ex-Quinzaine baas Olivier Père was dit portret van een tienerdochter die twijfelt aan haar religieuze roeping, meteen ook een van de verrassingen van het jongste festival van Cannes. De ouders van Sarah Carlson voeden hun twaalf kinderen op volgens de regels van de bijbel. Pas als ze onherroepelijk valt voor de jonge rodeorijder Colby Trichell begint ze zich vragen te stellen bij haar door hogerhand vastgelegde levensroute. Minervini vermengt neorealisme met vleugjes cinema vérité om thema's als geloof, familie en persoonlijke overtuiging te onderzoeken. Het resultaat is een minimalistisch pareltje waarin Minervini authenticiteit weet te puren uit de spontane vertolkingen van de onervaren acteurs, die overigens in hoofdzaak zichzelf spelen.

Credits

regisseur: Roberto Minervini
producent: Roberto Minervini
scenario: Roberto Minervini, based on the story by Roberto Minervini & Diego Romero
montage: Marie-Hélène Dozo
fotografie: Diego Romero
geluid: Tom Gambale

productiehuis: Ondarossa Films

Meer info

ondertitels: Ned. sim.
Land: Italië - België - Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2013

Filmografie

ROBERTO MINERVINI: Notes (2005, short), Voodoo Doll (2005, short), Come to Daddy (2005, short), The Fireflies (2006, short), The Passage (2011), Low Tide (2012), Stop The Pounding Heart (2013)

Technical Specs

formaat: DCP

Andere festival films van regisseur Roberto Minervini

2019:What You Gonna Do When the World's on Fire?
2015:The Other Side
Online communicatie door Wisefools