World soundtrack awards
Film Fest Gent - Stop Acting Now (Extended edition)
Gearchiveerd: Stop Acting Now (Extended edition)

regisseur: Wunderbaum

Gearchiveerd
duur: 110 minuten

Film Fest Gent in Vooruit

woe 12/10/2016 - 20u
WUNDERBAUM STOPT MET ACTEREN

Wine vindt een kind de beste investering in de toekomst. Maartje begint met 'De Basisoptimisten', een groepering die sociale woonwijken intrekt. Marleen opent naar Japans voorbeeld een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs ontwikkelt een stadstuiniersapplicatie, terwijl Walter meer heil ziet in ludieke acties zoals een kruiptocht naar Brussel.

De acteurs en actrices van Wunderbaum zijn het beu: ze stoppen met acteren en gaan over tot écht handelen. Maar dat elke speler dat op zijn of haar manier doet, zorgt voor de nodige druk in de groep. En zit de buitenwereld eigenlijk wel te wachten op zoveel weldoenerij? In de documentaire 'Stop Acting Now' gaat Wunderbaum na hoe ver ons persoonlijk engagement voor de gemeenschappelijke zaak reikt. Na de film blikken de ondertussen bejaarde acteurs terug op hun goedbedoelde initiatieven. Wat hebben hun engagement en idealisme nu opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan toneelspelen? En zijn ze überhaupt nog samen?

'Stop Acting Now' is een onderdeel van The New Forest, een platform voor maatschappelijke verandering. The New Forest verbeeldt de transitie en werpt een blik op de samenleving van morgen. Het project is een groeiend samenwerkingsverband tussen Wunderbaum en talrijke partners, vrijwilligers en toeschouwers. The New Forest bestaat uit theatervoorstellingen, seminars, een filmproject, contextprogramma's en online content.

Lees hier de review uit De Volkskrant (****)

€16 / 12 (red)
NED / ENG
ism Film Fest Gent & ihkv The New Forest
beeld © Emo Weemhoff


CREDITS
van & met / by & with: Wunderbaum (live & film) - regie / director film: Mijke de Jong - camera film: Emo Weemhoff - productie / production film: Wunderbaum & Topkapi - in samenwerking met / in collaboration with: Rotterdam viert de Stad! & Imagine 2020

Credits

regisseur: Wunderbaum

Meer info

dialoog: Nederlands, Engels

Technical Specs

formaat: SPECIAL

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Lavagraphics