World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Sounds Good - Sound in Youth Media by Macky
Gearchiveerd: Sounds Good - Sound in Youth Media by Macky

Gearchiveerd
duur: 315 minuten

MACKY (Media & Audiovisual Creatives for Kids and Youth) ijvert voor de representatie van alle kinderen en jongeren in een duurzaam en inclusief medialandschap. Om dat te bereiken brengen we Vlaamse creatievelingen met een hart voor jeugdmedia samen: actief in film, televisie, radio, games, theater, boeken, digitale, innovatieve en sociale media. Het agency verenigt schrijvers, regisseurs, animatoren, illustratoren maar ook Instagram, YouTube, Snapchat & TikTok creators. Makers met verschillende achtergronden, werkzaam in en met uiteenlopende genres en technieken.

Tijdens Film Fest Gent organiseert MACKY het industry event SOUNDS GOOD in KASKcinema. Geluid in jeugdmedia, een inclusief verhaal dat zowel de industrie als de kijker triggert. Een namiddag met interessante talks over soundtracks voor jeugd en audiodescriptie voor blinde en slechtziende.

Sounds Good bestaat uit 2 delen, een informatieve luik "Sounds Good" met sprekers en panel (zie bijlage) en een interactief luik "Pitch your Sound" waarin makers hun (audio)projecten kunnen pitchen aan interessante industrie vertegenwoordigers en tal van prijzen kunnen winnen.

PITCH to (aanwezige industrie): Option Media, Galaxy Studios, Studio Brussel, Q Music, Sonhouse, VTM kids, Image & Sound Factory, Het geluidshuis, Gregory Caron (composer) en Hans Mullens (composer)

Prijzen:
- bon twv €2000 aan faciliteiten bij Option Media
- Exclusieve (behind the scenes) privé rondleiding in Galaxy Studios en VTM Kids
- 4 dagen gebruik van studio faciliteiten + productie en post-productie raad door Image & Sound Factory
- 2 bonnen twv €250 voor het huren van Audiovisueel materiaal bij Ostron

De pitches gaan door van 15u30 tot 17u. Inschrijven kan via de Macky website door aankoop van de juiste ticket en het doorsturen van het info formulier voor 4 oktober.Het programma:
- 12u45 Erik Martens (hoofd publiekswerking VAF). Visie van het VAF aangaande audiodescriptie in de door hun gesteunde projecten.

- 13u Cedric Engels (Sonhouse): Hoe het niet betuttelend benaderen van een jeugd Soundtrack er voor kan zorgen dat je een groter publiek bereikt: zie 'Tiktak', 'Stranger Things',.. Voorbeelden uit 'De Dag', aangevuld met voorbeelden uit jeugd programma's voor Ketnet.

- 13u45 Leen Renders & Koen Brandt (Audio productie Het geluidshuis): Koen en Leen komen vertellen over hun visie, ervaring en parcours in audio/storytelling voor kinderen. Ze zorgen voor een fijne keynote van om en bij de 40/45 minuten met nadien nog wat tijd voor vragen uit het publiek.

- 14u30 PAUZE

- 14u45 Panel rond film en tv beleving door blinden en slechtzienden, met Nina Reviers (OPEN, expertisecentrum voor toegankelijke media en cultuur), Geertje De Ceuleneer (platform VRT voor audio descriptie), Tom Stelten (The Subtitling Company), Lesley De Ceulaer (Vereniging van blinden en slechtzienden) en Ria Decoopman (Slechtzienden en blinden platform Vlaanderen vzw)
Gemodereerd door Raf Njotea.

- 15u30 PITCHES: Pitch je (audio)project aan componisten, audio post-productiehuizen en zenders.

Inschrijven voor de pitch kan tot 4 oktober!

TICKETS:
Talks: €15
Talks + pitch: €35

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands

Technical Specs

formaat: TALK
Online communicatie door Wisefools