World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Serial Day
Gearchiveerd: Serial Day

Gearchiveerd
duur: 390 minuten

Tijdens deze vierde editie van SERIAL DAY zoomen we in op twee bijzonder TV-series die in première gaan tijdens het festival.

In de voormiddag starten we met de vertoning van de eerste episode van 'War of the Worlds'. Deze serie konden we nog last minute aan ons programma toevoegen!

'War of the Worlds' geeft een beeld van wat er van de mensheid op onze planeet overblijft na een buitenaardse aanval. In 2005 bracht Steven Spielberg het boek 'The War of The Worlds' van H.G. Wells al eens tot leven op het witte doek, maar verplaatste het verhaal in zijn adaptatie naar het hedendaagse Amerika. Dat doet deze 'War of the Worlds' ook, maar dan in een Europese setting. De serie van 'Misfits'-bedenker Howard Overman, met hoofdrollen voor Gabriel Byrne ('The Usual Suspects') en Elizabeth McGovern ('Downton Abbey'), is een combinatie tussen horror en science-fiction. Bovendien heeft deze serie ook een Belgisch kantje, want regisseur Gilles Coulier ('Bevergem', 'De Dag', 'Cargo') nam de eerste vier afleveringen van de achtdelige reeks voor zijn rekening. Daarnaast is zijn bedrijf De Wereldvrede, dat hij runt met Gilles De Schryver en Wouter Sap, verantwoordelijk voor het continentale luik van de productie. Reden te meer voor ons om op Serial Day in gesprek te gaan met Gilles Coulier, vergezeld van zijn DOP David Williamson en production designer Robert Bullock.

In de namiddag staat de één-serie 'De Twaalf' (Eyeworks) in de kijker. Na de screening van de eerste episode nodigen wij dan ook graag showrunners Sanne Nuyens en Bert Van Dael, regisseur Wouter Bouvijn en monteur Bert Jacobs uit voor een exclusieve talk.

Het programma
9u30 Screening Episode 1 WAR OF THE WORLDS
10u30 gesprek Gilles Coulier, David Williamson & Richard Bullock

12u lunch pauze

13u30 Screening Episode 1 DE TWAALF
14u30-16u00 panelgesprek Bert Van Dael, Sanne Nuyens, Wouter Bouvijn en Bert Jacobs

Toegang 5€. Wil je ook meelunchen dan betaal je 20€ (mits reservatie).
Heb je een geldige festivalaccreditatie dan is de toegang tot de talk gratis. Wil je meelunchen dan betaal je 15€ (mits reservatie).


Zin in nog meer TV-backstage? Check dan zeker ook de Case Study 'De Dag' uit!

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands, Engels

Technical Specs

formaat: TALK

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools