World soundtrack awards
Rock The Casbah
Gearchiveerd: Rock The Casbah - Rock Ba-Casba (2012)

regisseur: Yariv Horowitz

componist: Assaf Amdursky
Met: Yon Tumarkin (Tomer), Yotam Ishay (Ariel), Roy Nik (Aki), Iftach Rave (Haim), Henry David (Ilya), Lavi Zitner (Izac), Shmulik Chelben (Israel), Khaula Al Haji-Daibsi (Samira), Adel Abou Raya (Muchamad), e.a.

Gearchiveerd
duur: 93 minuten
Explorezone , Drama, Romantisch

Een oorlogsdrama over het Israëlisch-Palestijnse conflict waarbij de kijker zowel met de Israëli's als met de Palestijnen kan sympathiseren? Het is een verdomd lastige opdracht, maar het is wel wat de Israëlische cineast Yariv Horowitz beoogt met zijn prijswinnende debuutfilm 'Rock the Casbah'. Die speelt zich voor het grootste deel af op het dak van een Palestijnse gezinswoning in de Gazastrook, waar de 18-jarige Israëlische soldaat Tomer (Yon Tomarkin samen met drie collega's een wijk observeert nadat een van hun medesoldaten werd gedood door een wasmachine die van het dak werd gegooid. Terwijl Tomer zijn wraaklust in toom probeert te houden, ontspint zich op het dak een discussie tussen de soldaten en de lokale bewoners over de impact van het conflict. 'Rock the Casbah' is gebaseerd op de eigen ervaringen van Horowitz als jonge soldaat. Hij schotelt geen diepgravende politieke analyse voor, wel een dieper inzicht in de reacties van gewone mensen op ongewone situaties.

Credits

regisseur: Yariv Horowitz
componist: Assaf Amdursky
producent: Leon Edery
scenario: Guy Meirson & Yariv Horowitz
montage: Isaac Sehayek
fotografie: Amnon Zlayet
geluid: Gil Toren

productiehuis: Topia Communications

Meer info

ondertitels: Eng ond.
land: Israël - Frankrijk
jaar: 2012

Filmografie

YARIV HOROWITZ: Ha-Chartzufim (1996, TV series), Zbeng (TV series, director of 5 episodes), Limozina (2002, TV series), So L.A. (2002, TV series), Aftershock (2002, documentary short), The Ran Quadruplets (2008, TV series), Hatsuya (2009, TV series, director of 1 episode), Rock The Casbah (2012)

Technical Specs

klank: Dolby Digital SRD
formaat: DCP
kader: 1:2,35
FPS: 24
Online communicatie door Lavagraphics