World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Rock Hudson's Home Movies
Gearchiveerd: Rock Hudson's Home Movies (16-271)

regisseur: Mark Rappaport

Met: verteller: Eric Farr - met: Rock Hudson, Doris Day, Cyd Charisse, Marc Christian, a.o.

Gearchiveerd
duur: 63 minuten
LGBTQ , Documentaire, LGBTQ

Classics

In zijn films was Rock Hudson (1925-1985) de vleesgeworden stoere heteroseksuele Amerikaanse bink. Pas toen hij aan aids leed, maakte hij bijna noodgedwongen zijn coming-out. In zijn stimulerend filmisch essay vertrekt de Amerikaanse onafhankelijke filmer Mark Rappaport van de 'gay subtext' in Hudsons Hollywoodfilms. Via raak gekozen en slim gemanipuleerde fragmenten uit zijn suggestieve pyjamaspelletjes met Doris Day en melodrama's van Douglas Sirk wordt de leugen van de droomfabriek op grappige wijze ontmaskerd. Via een lookalike acteur blikt 'Mr. Beefcake' zelf met droevige humor terug op zijn carrière. Dit is tegelijk een mooi eerbetoon aan de man die meer dan wie ook aids in de Reagan-jaren bespreekbaar maakte, een geestig revisionistische geschiedenisles en een scherpzinnige exploratie van de kloof tussen de mythes van de commerciële cinema en de verborgen waarheden van het echte leven. Intertekstuele cinema en toch grappig! (P.D.)

© COUCH POTATOE PRODUCTIONS

Credits

regisseur: Mark Rappaport
producent: Mark Rappaport
scenario: Original Title Producer Director Composer Screenplay Cinematography Editor Sound Production company Sales agent Belgian Distributor Cast , a.o. Colour / B&W - min. - 35 mm / Video
montage: MARK RAPPAPORT: Mur 19 (1966, short), Blue Streak (1971, short), Casual Relations (1974), Mozart in Love (1975), Local Color (1977), The Scenic Route (1978), Impostors (1979), Chain Letters (1985), Postcards (1990, short), Rock Hudson's Home Movies (1992)

productiehuis: Couch Potatoe Productions

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Geen ond.
jaar: 16-271

Technical Specs

formaat: DCP

Andere festival films van regisseur Mark Rappaport

2016:Becoming Anita Ekberg
2016:From the Journals of Jean Seberg
2016:The Vanity Tables of Douglas Sirk

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools