World soundtrack awards
 
Personal Shopper
Gearchiveerd: Personal Shopper (2016)

regisseur: Olivier Assayas

Met: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, e.a.

Gearchiveerd
duur: 105 minuten
Explorezone , Drama, Ghost Story

Gala Premières en speciale evenementen
Film Fest Gent - Personal Shopper

Toen de Franse regisseur Olivier Assayas ex-tieneridool Kristen Stewart voor het eerst opvoerde in 'Clouds of Sils Maria', kon hun samenwerking op heel wat jubelkreten rekenen. Stewart kreeg zelfs de César voor beste actrice in een bijrol en veegde zo de vloer aan met Juliette Binoche. In zijn nieuwste prent 'Personal Shopper' heeft ze een gelijkaardige rol te pakken. Ze kruipt in de huid van de 25-jarige fashionista Maureen, die overdag in Parijs als personal shopper werkt voor een onuitstaanbare superster - lees: ze moet diens garderobe bij elkaar zoeken. 's Nachts probeert ze te communiceren met haar overleden tweelingbroer Lewis. En hier komt de twist: ze sloot net voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid op te zoeken, en ze krijgt algauw akelige sms'jes van een onbekende afzender. 'Personal Shopper' is een gedurfde, allesbehalve conventionele spookthriller, gesitueerd in de Parijse modewereld, die je gegarandeerd koude rillingen bezorgt. (A.I.)

Op woensdag 12 oktober hoort u de toonaangevende Franse regisseur Olivier Assayas over zijn werk als filmmaker en gewezen 'Cahiers du Cinéma'-criticus, en over zijn nieuwste film 'Personal Shopper' in een uitgebreide Director's Talk.

Credits

regisseur: Olivier Assayas
producent: Charles Gillibert
scenario: Olivier Assayas
montage: Marion Monnier
fotografie: Yorick Le Saux
geluid: Nicolas Cantin, Nicolas Moreau, Olivier Goinard

productiehuis: CG Cinema

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl ond.
Land: Frankrijk
jaar: 2016

Filmografie

OLIVIER ASSAYAS (1955): Copyright (1979, Short), Rectangle - Deux chansons de Jacno (1980, Short), Laissé inachevé à Tokyo (1982, Short), Winston Tong en studio (1984, Documentary Short), Disorder (1986), Winter's Child (1989), Paris s'éveille (1991), A New Life (1993), L'eau froide (1994), Tous les garçons et les filles de leur âge... (1994, TV Series, Director of 1 Episode), Irma Vep (1996), Sans titre (1997, Documentary Short), Cinéma, de notre temps (1997, TV Series Documentary, Director… Toon meer

Technical Specs

formaat: DCP
kader: 1:2,35

Andere festival films van regisseur Olivier Assayas

2012:Apres Mai
1994:L'Eau froide

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools