VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent - Performance: The House
Gearchiveerd: Performance: The House

Gearchiveerd
duur: 70 minuten

Film Fest Gent in Vooruit

Zaterdag 25 oktober 20u - Balzaal Vooruit

Een filmische all-round muziekperformance

"Wij stellen ons huis open. Wij nemen het mee, omdat we constant willen veranderen van uitzicht en perspectief. Wij zijn moderne nomaden." Theatermaakster Lizzy Timmers en actrice Marleen Scholten trokken rond met hun reisbaar huis, op zoek naar muzikanten, performers en beeldend kunstenaars om het tijdelijk te bevolken. In 'The House' presenteren ze hun filmische reisverslag in de vorm van een eclectische muziekperformance. Als twee zingende curatoren sleuren de vrouwen je de nacht in met Afrikaanse polyfonie, straffe electrobeats, filosoferende tieners, dampende instrumenten en de dans van het nieuwe wonen.

Het theatercollectief Wunderbaum en het muziektheaterensemble De Veenfabriek sloegen voor deze voorstelling de handen in elkaar. Verschillende artiesten werkten mee, waaronder Benjamin Verdonck voor de tekst en Simon Lenski (DAAU) voor muziek.

Telegraaf **** 11 augustus 2014 (Esther Kleuver):
'Dit is niet zomaar een theater voorstelling ... Het is een aaneenrijging van miniatuurkunstwerkjes.'

Trouw 11 augustus 2014 (Robbert van Heuven):
'In de late uurtjes bepalen Marleen Scholten en Lizzy Timmers de sfeer met een spetterend concert'.

Theaterkrant **** 11 augustus 2014 (Peter Zonderland):
'The House is meer dan alleen een concert. The House is een visueel en muzikaal attractieve performance waarin met glimmende outfits en een dans voor het nieuwe wonen ook het showelement niet is vergeten'.


Opgelet: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoopeffecten

CREDITS

Concept en zang: Marleen Scholten en Lizzy Timmers / Werk van Bo Koek, Benjamin Verdonck, Simon Lenski, Sofie Knijff, René Bakker, Rik Elstgeest, Leerlingen Vakmanstad, Aetzel Griffioen, Maarten van Otterdijk, John van Oostrum, Warre Simons, Ton van der Meer, Tijmen Hauer, William Bakker / Ontwerp huis ZUS-Elma van Boxel & Kristian Koreman / Camera en montage Willem Weemhoff / Vormgeving Maarten van Otterdijk / Kostuumontwerp Lotte Goos / Coach Wine Dierickx / Techniek Tjalling Bal, Rick Gobée, Siemen van der Werf / Productie leiding Ina Oenema / Productie coördinatie Carry Hendriks / Coproductie Rotterdamse Schouwburg

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands

Officiële site

Technical Specs

Met de steun van


Supported by
Online communicatie door Lavagraphics