VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent - Performance: Blind Cinema
Gearchiveerd: Performance: Blind Cinema

Gearchiveerd
duur: 60 minuten

Film Fest Gent in Vooruit

Hoe ervaar je een film als je hem niet kan zien?

In 'Blind Cinema' krijg je als bezoeker een blinddoek om, terwijl er een film wordt geprojecteerd. Maar geen nood, achter je zit een kind dat je vertelt wat er op het scherm te zien is. Hij of zij fluistert in je oor, jij verzint er in je hoofd de beelden bij.

Voor de kinderen is het de eerste keer dat ze de film zien. Hun gefluisterde beschrijvingen zijn daardoor fragiel en fragmentarisch. Het resultaat is een gezamenlijke inspanning tussen kijkende kinderen en luisterende volwassenen. Samen ervaren ze de magie van het zoeken naar de juiste woorden en het verbeelden van wat zou kunnen zijn, in een poging zo dicht bij het origineel te komen... of net niet. 'Blind Cinema' maakt ons bewust van de mogelijkheden en de grenzen van onze taal en onze fantasie.

Britt Hatzius presenteerde eerder al 'This Is Not My Voice Speaking' in Vooruit in samenwerking met Ant Hampton. Ze maakt telkens originele, interactieve performances waarbij een amalgaan van film, foto's, audio, installaties en illusies een unieke ervaring creëert voor de bezoeker.

Credits

Meer info

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics