VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Page One: Inside The New York Times
Gearchiveerd: Page One: Inside The New York Times

regisseur: Andrew Rossi

Gearchiveerd
Film Fest Gent - Page One: Inside The New York Times

Het Internet verdringt steeds meer de printmedia als voornaamste nieuwsbron. Het resultaat is onder meer dat tal van kranten overkop gaan en dat krantenbazen nieuwe strategieën moeten bedenken om hun publiek te behouden. “Page One: Inside the New York Times” volgt de transformatie van de mediaindustrie tijdens een van haar woeligste periodes. Regisseur Andrew Rossi volgt een jaar lang het doen en laten op de redactie van The New York Times, de derde grootste Amerikaanse krant die ook internationaal hoog aanzien geniet. Hun website is de meest bekeken nieuwssite in de States, maar het is knokken geblazen om de oplage van hun papieren krant op peil te houden. Om te overleven, moet de New York Times constant nieuwe tactieken bedenken en onbetreden paden bewandelen. Als vlieg op de muur krijgt Rossi een voorheen ongekende toegang tot de hoofdkwartieren van een van ‘s werelds belangrijkste kranten. Zo toont hij op boeiende wijze hoe kwalitatieve journalistiek tracht te overleven binnen een sterk evoluerend medialandschap.

De voorstelling van PAGE ONE op 20 oktober zal worden gevolgd door een debat over de impact van de digitale media op de print media. Tickets voor de filmvoorstelling, zijn tevens geldig voor dit debat.

Credits

regisseur: Andrew Rossi

Meer info

Filmografie

ANDREW ROSSI: Eat This New York (2004, doc), Le Cirque: A Table in Heaven (2007, doc), Page One: Inside the New York Times (2011, doc)

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics