VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Otto is een Neushoorn
Gearchiveerd: Otto is een Neushoorn - Otto er et næsehorn (2013)

regisseur: Kenneth Kainz

componist: Halfdan E, Søren Siegumfeldt
Met: Nikolai Aamand (Viggo), Noah Crone Back (Jakob), Lars Brygmann (Hr. Løwe), Kaya Brüel (Toppers Mor), Rebecca Brüel (Almanda), Asta Danielsson (Sille), Helle Dolleris (Fru Løwe), Søs Egelind (Lærerinde), Mikkel Brinch Hansen (Albert), Tom Jensen (Toppers Far), Bodil Jørgensen (Fru Flora), e.a.

Gearchiveerd
duur: 76 minuten
Geschikt voor kinderen , Plus-Parcours , Animatiefilm, Kinderfilm
Film Fest Gent - Otto is een Neushoorn

Animatiefilmmaker Erik C. Schmidt leerde het vak bij Disney ('Bolt') en Dreamworks ('Shark Tale') en levert hier samen met regisseur Kenneth Kainz opnieuw een prachtprestatie. In de film laat een magisch potlood een neushoorn tot leven komen. In de zaal doen de fraaie 3D-effecten hetzelfde. Voor Topper is de zomervakantie maar een saaie bedoening. Hij mist zijn vader die bijna nooit thuis is en zijn beste vriend Viggo moet vaak zijn eigen papa helpen in het café op het gelijkvloers van Toppers huis. Bovendien is hij verliefd op Sille, maar meisjes zijn ook weer zulke ingewikkelde wezens! Op een dag vindt Topper een magisch potlood en plots is het leven zo saai niet meer. Samen met Viggo tekent hij een neushoorn op het behang en wanneer ze even niet kijken komt hij tot leven. Maar hoe hou je een neushoorn tevreden? En wat geef je hem te eten zodat hij niet al je meubels opeet? De neushoorn, die ze Otto noemen, maakt er al gauw een vreselijke bende van. Op het festival vertonen we zowel de 2D (woensdag 16 oktober om 14u30 in Kinepolis 1) als de 3D-versie (woensdag 16 oktober om 14u30 in Kinepolis 8) van deze film.

Credits

regisseur: Kenneth Kainz
componist: Halfdan E, Søren Siegumfeldt
producent: Nina Crone
scenario: Rune Schjøtt
montage: Per Risager
geluid: Morten Pilegaard

productiehuis: Crone Film Produktion A/S

Meer info

ondertitels: Geen ond.
land: Denemarken
jaar: 2013

Filmografie

KENNETH KAINZ: De nye lejere (1996, short), Nøglebørn (1998), Genfærd (1999, short), En sjælden fugl (1999, short), Zacharias Carl Borg (2000, short), The Chosen 7 (2001, TV series, director of 4 episodes), Rene hjerter (2006), The Invisible Cell (2009, documentary), Parterapi (2010), Otto is een Neushoorn (2013)

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Lavagraphics