World soundtrack awards
 
Mijn bijzonder rare week met Tess (9+)
Gearchiveerd: Mijn bijzonder rare week met Tess (9+) - My Extraordinary Summer with Tess (2019)

regisseur: Steven Wouterlood

componist: Franziska Koch
Met: Jennifer Hoffman, Guido Pollemans, Hans Dagelet, e.a.

Gearchiveerd
duur: 82 minuten
Familiefilm, Kinderfilm

Kidsproof

De tienjarige Sam ligt 's nachts wakker van de dood. Uit schrik dat hij als jongste telg van het gezin alleen zal achterblijven, begint hij tijdens de zomervakantie op het eiland Terschelling aan een zelfverzonnen 'alleenheidstraining'. Maar dan raakt hij compleet begeesterd door Tess, een eilandmeisje met haar eigen issues, zoals een vader die ze niet kent. Geen simpele materie dus, maar debuterend regisseur Steven Wouterlood - maker van bekroonde kortfilms als 'Alles mag' (2013) en 'Koningsdag' (2015) - draait er zijn hand niet voor om. Hij bewerkte het succesvolle gelijknamige kinderboek van Anna Woltz tot een hartverwarmende en zomerse jeugdfilm die net zo goed volwassenen zal bekoren. Na de première op de Berlinale eerder dit jaar, waar de film een speciale juryvermelding kreeg, regende het prijzen op kinderfilmfestivals van Zagreb tot New York.

Voor deze film is een audiodescriptie beschikbaar!
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Deze audiodescriptie kan je beluisteren op je mobiele telefoon via de Earcatch-app.

ZO WERKT HET
Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.
Klik hier voor de audiodescriptie van Mijn bijzonder rare week met Tess

Credits

regisseur: Steven Wouterlood
componist: Franziska Koch
producent: Piet-Ham Sterk
scenario: Anna Woltz, Laura van Dijk
montage: Christine Houbiers
fotografie: Sal Kroonenberg

productiehuis: BIND

Meer info

dialoog: Nederlands, Duits
ondertitels: Nl ond.
Land: Nederland
jaar: 2019

Filmografie

STEVEN WOUTERLOOD: Guido (2005, short), Samen alleen (2006, short), Los (2007, short), Het Meisje aan de Overkant (2013, short), Alles mag (2014, TV short), Koningsdag (2015, TV short), Superstar VR (2016, short), Alleen op de wereld (2016, TV series), Mijn bijzonder rare week met Tess (2019).

Technical Specs

formaat: DCP

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools