VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Love, Theft and Other Entanglements
Gearchiveerd: Love, Theft and Other Entanglements - Al-hob wa al-sariqa wa mashakel ukhra (2015)

regisseur: Muayad Alayan

componist: Nathan Daems
Met: Sami Metwasi, Maya Abu Alhayyat, Ramzi Maqdisi, e.a.

Gearchiveerd
duur: 90 minuten
Drama, Thriller

Officiële Selectie - Global Cinema

Een Palestijnse autodief steelt een wagen in de hoop er genoeg geld mee te verdienen om zich een visum te kunnen kopen en zo te ontsnappen aan het vluchtelingenkamp en een gedoemde liefdesrelatie. Enige probleem? Er blijkt een ontvoerde Israëlische soldaat in de koffer te liggen. Die wordt zowel door de Palestijnse milities als door de Israëlische inlichtingendiensten gezocht. Verwacht van regisseur Muayad Alayan echter geen hyperrealistisch politieke tragedie. De in Jeruzalem wonende Palestijn noemt zijn zwart-wit film zelf "een drama, een thriller en een sprookje" maar 'Love, Theft and Other Entanglements' is ook een zwarte, soms surrealistische komedie over een antiheld op zoek naar verlossing. Alayan werpt zich met deze eerste langspeelfilm op als een in de gaten te houden nieuwe stem in de Palestijnse cinema. En Belgisch muzikaal multitalent Nathan Daems zorgde voor de jazzy soundtrack. (S.D.W.)

'Love, Theft and Other Entanglements' - het langspeeldebuut van de jonge Palestijnse regisseur Muayad Alayan - is politiek drama, gitzwarte komedie en suspensevolle thriller ineen. Saxofonist & componist Nathan Daems verzorgde zowel solo als vergezeld door zijn fenomenale ethio-jazz ensemble Black Flower de soundtrack. Daems speelde alle instrumenten - keys, elektrische gitaar en een verzameling Arabische en Ethiopische fluiten - live in de studio in. Samen met Alayan koos hij voor de soundtrack ook nog eens vier nummers van Black Flowers debuutalbum 'Abyssinia Afterlife' én twee nummers van zijn ander project Ragini Trio - met topdrummer Lander Gyselinck en Marco Bardoscia.

Na de filmvertoning (op 22/10 in Vooruit) speelt Black Flower een volledig concert met nummers uit de film en nieuw werk.

Je kan ook een ticket enkel voor het concert (op 22/10 in Vooruit) boeken via deze link

Credits

regisseur: Muayad Alayan
componist: Nathan Daems
producent: Rami Alayan
scenario: Muayad Alayan & Rami Musa Alayan
montage: Sameer Qumsiyeh
fotografie: Muayad Alayan
geluid: Kostas Fylaktdis

productiehuis: Palcine Productions

Meer info

dialoog: Arabisch
ondertitels: Eng ond.
land: Palestina
jaar: 2015

Officiële site

Filmografie

ALAYAN MUAYAD (1985): Lesh Sabreen? (2009, short), Mute (2010, short), Sacred Stones (2012), Love, Theft and Other Entanglements (2015).

Technical Specs

klank: Dolby Digital SRD
formaat: DCP
FPS: 24

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Lavagraphics