World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Lettera aperta a un giornale della sera
Gearchiveerd: Lettera aperta a un giornale della sera - Open Letter to the Evening News (1970)

regisseur: Francesco Maselli

componist: Giovanna Marini
Met: Daniele Costantini, Nino Dal Fabbro, Laura De Marchi, e.a.

Gearchiveerd
duur: 106 minuten
Politiek, Drama

Classics

Francesco Maselli, die al op zijn veertiende lid werd van de Italiaanse communistische partij, maakte in 1970 dit portret van een generatie intellectuelen en communistische militanten die het onder druk van de radicalisering van het politiek verzet hoe langer hoe moeilijker heeft met de compromissen van links. Bij wijze van provocatie schrijven ze een open brief naar een avondkrant, met de oproep om over te gaan tot de gewapende strijd aan de zijde van de Vietcong. Gedraaid in de cinéma-véritéstijl van de jaren zestig, zit dit pamflet volgestouwd met dialectische discussies, twijfels en zelfspot maar ook met schokkende scènes waarin een student door de politie gemarteld wordt. Maselli legt in deze moedwillig contradictorische film het narcisme, het masochisme en de zelfgenoegzaamheid bloot van een generatie en toont wat er kan gebeuren als revolutie een vorm wordt van mystieke verafgoding. (P.D.)

Met een nabespreking door Tom Paulus (docent Universiteit Antwerpen) en Nick Pinkerton (Sight & Sound) op donderdag 19 oktober.

Credits

regisseur: Francesco Maselli
componist: Giovanna Marini
producent: Franco Cristaldi
scenario: Francesco Maselli
fotografie: Gerardo Patrizi

productiehuis: Ital-Noleggio Cinematografico

Meer info

dialoog: Italiaans
ondertitels: Eng ond.
Land: Italië
jaar: 1970

Filmografie

FRANCESCO MASELLI (1930): Tibet proibito (1949, short), Finestre (1950, short), Bagnaia, villagio italiano (1951, short), Sport minore (1952, short), Bambini (1952, short), Niente va perduto (1952, short), Ombrellai (1952, short), Zona pericolosa (1952, short), Città che dorme (1953, short), Fioraie (1953, short), Love in the City (1953), Cantamaggio a Cervarezza (1954, short), Uno spettacolo di pupi (1955, short), Festa dei morti in Sicilia (1955, short), Abandoned (1955), The Doll That Took the Town (1957), Campioni… Toon meer

Technical Specs

formaat: DCP

Andere festival films van regisseur Francesco Maselli

1989:Codice privato
Online communicatie door Wisefools