World soundtrack awards
 
La Chair de ma Chair
Gearchiveerd: La Chair de ma Chair (2013)

regisseur: Denis Dercourt

componist: Jérôme Lemonnier
Met: Anna Juliana Jaenner (Anna), Mathieu Charriére (student), Francois Smesny (Pierre), Louis Sébastien (psychiater), Grâce (kind), Violaine Schmitt (Madame), e.a.

Gearchiveerd
duur: 76 minuten
Drama, Misdaad

Naast filosoof en politiek wetenschapper, is Denis Dercourt ook een volleerd altviolist en geeft hij les aan het conservatorium van Straatsburg. Toch vindt hij voldoende tijd om films te maken. Het afgelopen jaar zelfs twee. 'Zum Geburtstag', die hier ook getoond wordt, is een psychologisch drama over twee vrienden en één vrouw. 'La chair de ma chair' kan ook een psychologisch drama genoemd worden maar wel eentje dat flirt met de horrorfilm. Voor Dercourt ligt de oorsprong van zijn film in het beeld van een vrouw die een hand afsnijdt en ze voert aan haar dochter. Daaruit vloeide het verhaal van Anna, een moeder die alles over heeft voor haar dochter tot een reeks moorden twijfels doet rijzen bij haar mentale stabiliteit. Dercourt nam zelf de cinematografie en het geluid voor zijn rekening en speelt voortdurend met de scherptediepte. Een opmerkelijk stijlmiddel dat perfect aansluit bij de "getroebleerde" belevingswereld van het hoofdpersonage. Beklijvend.

Credits

regisseur: Denis Dercourt
componist: Jérôme Lemonnier
producent: Denis Dercourt
scenario: Denis Dercourt
montage: Denis Dercourt
fotografie: Denis Dercourt
geluid: Denis Dercourt

productiehuis: The French Connection

Meer info

ondertitels: Ned/Eng ond.
Land: Frankrijk
jaar: 2013

Filmografie

DENIS DERCOURT (1964): le Déménagement (1997), Les Cachetonneurs (1998), Lise and Andre (2000), My Children are Different (2003), The Page Turner (2006), Demain dès l'Aube (2009), la Chair de ma Chair (2013), Zum Geburtstag (2013)

Technical Specs

klank: Stereo 5.1
formaat: DCP
FPS: 24

Andere festival films van regisseur Denis Dercourt

2013:Zum Geburtstag
2000:Lise et andre
Online communicatie door Wisefools