World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Kapsalon Romy (9+)
Gearchiveerd: Kapsalon Romy (9+) (2019)

regisseur: Mischa Kamp

componist: Jacob Meijer, Alexander Reumers
Met: Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, e.a.

Gearchiveerd
duur: 89 minuten
Kinderfilm, Familiefilm

Kidsproof
Film Fest Gent - Kapsalon Romy (9+)

'Kapsalon Romy' is dit jaar met lof overladen. Op Frankfurter Buchmesse kreeg hij de prijs voor de beste verfilming van een kinderboek en op het International Children's Film Festival ging 'Kapsalon Romy' aan de haal met de prijs voor de beste Europese jeugdfilm. Het is de adaptatie van een boek van jeugdauteur Tamara Bos over de jonge Romy die na school in het kapsalon van haar oma op haar moeder moet wachten. Het is er saai, oma is streng en Romy verveelt zich. Tot haar oma haar verklapt dat ze zich steeds vaker verward voelt. Langzaam keert de situatie zodat Romy op haar oma, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, moet passen in plaats van omgekeerd. En dat zonder dat andere volwassenen op de hoogte zijn. 'Kapsalon Romy' van Mischa Kamp ('Het paard van Sinterklaas') is een afwisselend grappige en ontroerende familiefilm over een jonge tiener die een almaar zwaardere verantwoordelijkheid moet torsen.

Voor deze film is een audiodescriptie beschikbaar!
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Deze audiodescriptie kan je beluisteren op je mobiele telefoon via de Earcatch-app.

ZO WERKT HET
Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.
Klik hier voor de audiodescriptie van Kapsalon Romy

Credits

regisseur: Mischa Kamp
componist: Jacob Meijer, Alexander Reumers
scenario: Tamara Bos
montage: Sander Vos
fotografie: Melle van Essen

productiehuis: BosBros

Meer info

dialoog: Nederlands
ondertitels: Geen ond.
Land: Nederland - Duitsland
jaar: 2019

Filmografie

MISCHA KAMP (1970): Waskracht! (1996, TV series), Mijn moeder heeft ook een pistool (1996, short), De sluikrups (2002, short), Swine (2004, TV movie), Winky's Horse (2005), Naked (2006, TV series), Bloot: Seks (2006, short), Adriaan (TV series, 2007), Where Is Winky's Horse? (2007), De fuik (2008, TV movie), Vanwege de Vis (2008, short), LelleBelle (2010, TV movie), Tony 10 (2012), Van God los (2012, TV series), Boys (2014, TV movie), Sing Song (2017), Kapsalon Romy (2019).

Technical Specs

formaat: DCP
kader: 1:1,85

Andere festival films van regisseur Mischa Kamp

2007:Waar is het paard van Sinterklaas
2005:Het Paard van Sinterklaas

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools