World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Instinct
Gearchiveerd: Instinct (2019)

regisseur: Halina Reijn

componist: Ella van der Woude
Met: Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen, Pieter Embrechts, e.a.

Gearchiveerd
duur: 108 minuten
Romantisch, Drama

Gala Premières en speciale evenementen

Soms schiet Freud te kort. Dat ontdekt Nicoline als ze op haar nieuwe job aan de slag gaat met Idris, een veroordeeld verkrachter. Haar collega's zagen de zedendelinquent in positieve zin veranderen en gunnen hem zijn vrijheid maar daar denkt de alleenstaande psychologe anders over. Zij vermoedt dat er achter zijn flirterig gedrag nog steeds een gevaarlijke manipulator schuilt. Kan het duo hun relatie professioneel houden? Dat Halina Reijn in haar regiedebuut een duistere machtsstrijd toont en een psychologisch rollenspel opvoert, is niet gek. Als theater- en filmactrice weet ze immers hoe je je in een rol kan verliezen. Die aparte dynamiek kan ze daarom in deze Nederlandse Oscarinzending provocatief in beeld brengen door bij haar straffe acteurs nog intensere vertolkingen los te weken. De internationale pers noemde Reijn alvast de volgende Paul Verhoeven. Nu het publiek en de Academy daar nog van overtuigen.

Voor deze film is een audiodescriptie beschikbaar!
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Deze audiodescriptie kan je beluisteren op je mobiele telefoon via de Earcatch-app.

ZO WERKT HET
Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.
Klik hier voor de audiodescriptie van Instinct

Credits

regisseur: Halina Reijn
componist: Ella van der Woude
producent: Frans Van Gestel, Laurette Schillings, Arnold Heslenfeld
scenario: Esther Gerritsen & Halina Reijn
montage: Job ter Burg
fotografie: Jasper Wolf

productiehuis: Topkapi Films

Meer info

dialoog: Nederlands
ondertitels: Fr ond.
Land: Nederland
jaar: 2019

Filmografie

HALINA REIJN: Instinct (2019)

Technical Specs

formaat: DCP

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools