World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - I, Tonya
Gearchiveerd: I, Tonya (2017)

regisseur: Craig Gillespie

componist: Peter Nashel
Met: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, e.a.

Gearchiveerd
duur: 119 minuten
Biografie, Drama

Gala Premières en speciale evenementen

Late Entry: Europese première van dé revelatie van het afgelopen Filmfestival van Toronto.

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak.

Het waargebeurde 'I, Tonya' is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya's moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Regisseur Craig Gillespie ('Lars and the Real Girl') vindt met 'I, Tonya' een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

De fotografie van de film was in handen van landgenoot Nicolas Karakatsanis, de vaste cinematograaf van Michaël R. Roskam.

Credits

regisseur: Craig Gillespie
componist: Peter Nashel
producent: Bryan Unkeless, Steven Rogers, Margot Robbie, Tom Ackerley
scenario: Steven Rogers
montage: Tatiana S. Riegel
fotografie: Nicolas Karakatsanis

productiehuis: Clubhouse Pictures

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Geen ond.
Land: Verenigde Staten - Verenigd Koninkrijk
jaar: 2017

Filmografie

CRAIG GILLESPIE: Mr. Woodcock (2007), Lars and the Real Girl (2007), Kid Cudi: No One Believes Me (2011), Fright Night (2011), Million Dollar Arm (2014), The Finest Hours (2016), I, Tonya (2017).

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Wisefools