World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - I Care a Lot
Gearchiveerd: I Care a Lot (2020)

regisseur: Blakeson J.

componist: Marc Canham
Met: Rosamund Pike, Eiza González, Dianne Wiest, e.a.

Gearchiveerd
duur: 118 minuten
Drama, Satire

OPGELET!
Bij de extra vertoning op vrijdag 23/10 in Sphinx 2, kunnen GEEN Nederlandse ondertitels geprojecteerd worden. De film is Engels gesproken.

Met deze sardonische thriller toont scenarist-regisseur J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed) de dubieuze manieren waarop een wettelijke voogd bejaarde mensen kan manipuleren, oplichten en zelfs kidnappen. De ijskoude Marla Grayson (Rosamund Pike) is zo'n gewetenloze profiteur. Samen met haar partner Fran (Eiza González) stuit ze op de schijnbaar perfecte prooi in de vorm van Jennifer (Dianne Wiest), een bejaarde vrouw met een mooi fortuin om te pluimen. Al snel ondervinden Marla en Fran dat Jennifer niet is wie ze dachten en komen ze in het vaarwater van een Russische misdaadbaas (Peter Dinklage). De duisterkomische, bochtige plot van I Care a Lot is een welkom excuus om de formidabele Pike en Dinklage tegen elkaar op te zetten in een escalerend kat-en-muisspel. De film komt bovendien met een niet mis te verstane boodschap: respecteer de ouderen!

Credits

regisseur: Blakeson J.
componist: Marc Canham
producent: Teddy Schwarzman, Blakeson J., Michael Heimler, Ben Stillman
scenario: J. Blakeson
montage: Mark Eckersley
fotografie: Doug Emmett

productiehuis: Black Bear Pictures

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Nl ond.
Land: Verenigd Koninkrijk - Verenigde Staten
jaar: 2020

Filmografie

J. BLAKESON: Pitch Perfect (2005, short), The Appointment (2009, short), The Disappearance of Alice Creed (2009), The 5th Wave (2016), Gunpowder (2017, TV-series), I Care a Lot (2020).

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Wisefools