World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Ghost: Haunted House
Gearchiveerd: Ghost: Haunted House

Gearchiveerd
duur: 270 minuten
Muziek/Musical

Videodroom

GHOST: Haunted House is een conceptueel totaalspektakel waar Raveyards - het Gentse audiovisuele electronica-collectief rond Francois de Meyer en Stefan Bracke - achter schuil gaat.

Geïnspireerd door klassieke horrorfilms - en bijhorende soundtracks - als 'House on Haunted Hill' en 'The Haunting' transformeert GHOST de Concertzaal van Vooruit om in een écht haunted house. Met installaties en performances door CHRISTEENE, Dolly Bing Bing & Alien Observer, Johannes Verschaeve (The Van Jets), Hantrax, OISOI en uiteraard Raveyards zelf.

Tijdens GHOST: HAUNTED HOUSE spelen verschillende bands en solo-artiesten korte sets in indrukwekkende video-installaties. Samen met Vooruit en Film Fest Gent ontwikkelde Raveyards een editie waarin film, live muziek en performance elkaar ontmoeten. Elke artiest kreeg de opdracht om nieuwe muziek te verzinnen bij herwerkte filmfragmenten. Bereid je voor op een atypisch avondje uit!

Centrale gast is de zelfverklaarde queer terrorist Christeene Vale, het alter ego van de Texaanse performer Paul Soileau én in 2017 nog alomtegenwoordig tijdens de seizoensopening van Vooruit. Christeene drapeert Peaches-achtige electro over een over the top live performance. Ook op GHOST: de retrofuturistische electronica van Antwerpenaar Hantrax, post-apocalyptische popheld Dolly Bing Bing & Alien Observer, een nieuw project van The Van Jets-opperhoofd Johannes Verschaeve, Oisoi - het nieuwe project van regisseur-muzikant Wim Reygaert, en uiteraard Raveyards zelf, met een 360° concert-op-locatie.

over de artiest
"Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse. SXSW, eat your heart out!", zo omschreef Humo GHOST. Na memorabele passages in De Handelsbeurs, de Gentse Sint-Jacobskerk, STUK in Leuven en het fijne festival Deep In The Woods, is Vooruit aan de beurt. En goed nieuws voor wie snakt naar nog meer: Raveyards en GHOST zakken in mei 2019 voor een tweede keer af naar Vooruit.

In het kader van VIDEODROOM
Film Fest Gent en Vooruit presenteren in 2018 de eerste editie van VIDEODROOM. Tien dagen lang laten topmuzikanten tijdens Film Fest Gent live muziek samenvloeien met films, visuals en projecties. Filmscores worden herwerkt en bekende filmthema's en films worden gedeconstrueerd. Telkens gaat het om unieke cross-overs die je enkel tijdens VIDEODROOM voorgeschoteld krijgt.

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: CONCERT
Online communicatie door Wisefools