World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Ghost: 'Alien' Edition
Gearchiveerd: Ghost: 'Alien' Edition

Gearchiveerd
duur: 90 minuten

Videodroom

Raveyards / Mattias Decraene / Hantrax / NAH / Creatures of the night / Sofire DM / more tbc

In 2019 vieren we de veertigste (!) verjaardag van 'Alien', de iconische scifi klassieker van regisseur Ridley Scott. De film, met het ondertussen legendarisch geworden monster van H.R. Giger, krijgt op zaterdag 12 oktober een onvergetelijk eresaluut in Vooruit. Als onderdeel van VIDEODROOM sleutelen GHOST en Vooruit opnieuw samen aan een uniek parcours, waarbij klassieke scènes uit de film - chestburst! - je nog eens de stuipen op het lijf mogen jagen.

Tijdens deze 'Alien' edition interpreteren zo'n tien artiesten op geheel eigen wijze verschillende passages en de beklemmende sfeer uit de film. 'Alien' wordt vertaald naar decor, muziek, dans, zang en performance. Welke artiesten deze keer je metgezel worden, verneem je binnenkort hier. Maar laat dat vooral geen obstakel zijn om nu al een ticket aan te schaffen, want zoals het oude Griekse spreekwoord luidt: vol is vol.

Mattias De Craene
Een instrumentale trip waarin repetitiviteit en minimalisme een gedeelde hoofdrol spelen in een film zonder beeld. Mattias De Craene mengt bevreemding en ontwapenende eenvoud door elkaar met behulp van zijn saxofoon, loops en een minimale dosis electronica.

Raveyards
Als bezielers van het GHOST-concept mag deze Gentse elektronische band natuurlijk niet ontbreken. Raveyards is diepgeworteld in de Belgische underground scene en komt in 2019 niet alleen met een nieuwe live set-up maar ook met een pak nieuwe muziek: maar liefst drie EP's verschijnen er in 2019. Die kleinoden staan vol electroclash, beukende beats met lange opbouw - en dat alles in een clubby en dansbaar nieuw jasje.

Hantrax
Hantrax is het solo-project van de Antwerpse electronica componist en producer Han Swolfs. Swolfs' authentieke stijl wordt door collega-muzikanten omschreven als "an 80's revival from the future". Zijn geluid onthult invloeden uit EBM, 70's soft erotica, Robert Schumann en oldschool hiphop, maar beperkt zich niet tot de regels van één genre. Als klassiek geschoold pianist opent hij op intieme wijze de avond, om die later - met het nodige contrast - weer af te sluiten.

NAH
Michul Kuun (voormaals bekend als NAH) is een uit Philadelphia afkomstige percussionist, producer en beeldend kunstenaar. Michul Kuun is een belangrijk figuur in de rijke avant-garde scene van Philadelphia. Enkel gewapend met een drumstel en verschillende samplers, bundelt hij live hectische energie die balanceert op de rand van gewelddadige vijandigheid en speelse chaos. Kuuns werk omvat losse ambient, hectische, jazzy fragmenten, geruststellende geluiden van lofi hiphop en extreme punkuitbarstingen.

Dolly Bing Bing
Dolly Bing Bing is een muziek- en performance art-project van Elisabeth Van Dam. Ze wil jouw cyberseksuele fantasie waarmaken en verlegt de grenzen van het menselijke naar een hybride, versterkte, engelachtige en hemelse dimensie. Dolly schept post-apocalyptische Gesamtkunstwerken die zowel in de subversieve onderwereld van het internet als bovengronds kunnen opduiken. In 2019 releasete Dolly bovendien haar eerste EP, 'Angelbyte'.

Creatures of the Night / Sofire DM
Sieradenontwerper en beeldend kunstenaar Sofire DM exposeert sculpturen om te dragen: juwelen, kostuums, maskers,... Ze presenteert een universum van levende beelden die zich begeven onder de mensen. Denk aan een mix van glamrock en chic fetisjisme.'Alien'
Veel introductie behoeft dit meesterlijke scifi horrormonument natuurlijk niet meer. Ridley Scott legde in 1979 de lat meteen een paar meter hoger voor zijn concullega's: de intense, ingehouden spanning, de fenomenale special effects en de uitstekende vertolkingen van een topcast - Sigourney Weaver! Harry Dean Stanton! John Hurt! - staan veertig jaar na dato nog altijd overeind als een huis. Intussen verschenen zo'n elvendertig sequels en spin-offs, maar niets dat de schoonheid evenaart van het origineel.

GHOST
GHOST is een eendaags artistiek festival dat opduikt op verrassende locaties in binnen- en buitenland. Een nomadische ervaring die je letterlijk en figuurlijk meeneemt naar de meest onverwachte hoeken van het artistieke spectrum: muziek, performance, fotografie, poëzie, mappings en beeldende kunst. Tijdens een GHOST-avond zie je ongeveer een dozijn artiesten en evenveel muzikale mini-live acts, verspreid over de avond. Na edities in het Citadelpark en de eerste editie van VIDEODROOM verwelkomt Vooruit opnieuw bezielers Raveyards en hun gevolg. GHOST: een totaalspektakel dat binnen onze landsgrenzen zijn gelijke niet kent!


in samenwerking met GHOST & Vooruit - artwork (c) Stedho

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: CONCERT

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools