VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
From The Sky Down
Gearchiveerd: From The Sky Down

regisseur: Davis Guggenheim

Gearchiveerd
Film Fest Gent - From The Sky Down

Ter ere van de twintigste verjaardag van U2’s klassieker “Achtung Baby” trakteert het Filmfestival Gent zijn gasten op de Europese première van “From the Sky Down”, een diepgravende documentaire over de Ierse supergroep. Bono’s groep won het gevecht tegen de dwingende wet van de rockfysica die dicteert dat groepen vroegtijdig ten onder zullen gaan aan hun eigen succes. U2 is - in zijn originele bezetting - een succesverhaal dat al sinds 1976 blijft duren. Filmmaker Davis Guggenheim werkte reeds samen met gitarist The Edge voor zijn documentaire “It Might Get Loud”, die in 2009 in Gent te zien was. Deze vruchtbare samenwerking zorgde er mee voor dat Guggenheim voor “From the Sky Down” volledige toegang kreeg tot het U2-archief en de groepsleden. De film blikt terug op de productie van “Achtung Baby”, een moeilijke periode uit de geschiedenis van de groep die weliswaar leidde tot een van de absolute meesterwerken binnen de rockgeschiedenis. Hou je ogen ook open voor onuitgegeven scènes uit U2’s film “Rattle and Hum” uit 1988, een buitenkans!

Hou onze newsletter in de gaten om te weten te komen hoe je een ticket voor deze exclusieve voorstelling kan bemachtigen!!

Credits

regisseur: Davis Guggenheim

Meer info

Filmografie

DAVIS GUGGENHEIM: Breaking and Entering (1992, short), Party of Five (1994, TV series), The Art of Norton Simon (1999, doc short), Gossip (2000), Teach (2001, short), The First Year (2001, TV doc), Deadwood (2004, TV series, 4 episodes), Wanted (2005, TV

Technical Specs

Andere festival films van regisseur Davis Guggenheim

2009:It might get loud
Online communicatie door Lavagraphics