World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Flanders Doc presents 'FILMPACT'
Gearchiveerd: Flanders Doc presents 'FILMPACT' - films als trigger voor social change

Gearchiveerd
duur: 120 minuten

Ben je filmmaker? Of maak je geen films maar ben je wel bezig met maatschappelijke verandering en benieuwd hoe film daarbij kan helpen? Welkom op de kick-off van FILMPACT!

Films, zeker documentaire films, ontstaan vaak vanuit verontwaardiging of minstens betrokkenheid van de filmmaker over bepaalde toestanden in onze maatschappij. De filmmaker wil het maatschappelijk debat nuanceren, wil de mensen achter statistieken een gezicht geven of wil situaties die vaak verborgen blijven aan het licht brengen. Deze films, ontstaan vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid van de makers, kunnen een stevige impact nalaten en de maatschappij wel degelijk mee helpen veranderen.

Meer en meer filmmakers zoeken wegen om het impact-potentieel van hun film optimaal te benutten. Daarvoor is een aparte aanpak nodig, los van de klassieke filmdistributie. FILMPACT heeft tot doel om samen met de filmmakers en tal van andere organisaties het impactwerk in Vlaanderen uit te bouwen. De komende 3 jaar voorzien we een opleidingstraject en bouwen een impacttraject uit voor een reeks Vlaamse films.

Op 14 oktober geven we het startschot voor FILMPACT, samen met onze internationale partner Doc Society (pionier op vlak van impact producing wereldwijd).

Voor wie?
- Producenten en regisseurs (niet alleen documentaire films)
- Personen en organisaties uit het middenveld, sociale organisaties, NGO's, ... die belangstelling hebben om met film te werken rond maatschappelijke verandering

Programma
- 16u00 Welkomstwoord
- 16u10 Introductie tot Impact Producing internationaal, door Nicole Van Schaik - Doc Society.
- 16u40 Case-study: film Ademloos
Deze film rond asbest is erin geslaagd om heel wat impact te genereren in binnen- en buitenland. Hoe hebben ze dat aangepakt? Welke zijn hun do's en don'ts?
Regisseur Daniël Lambo en producent Maarten Schmidt presenteren, en gaan in dialoog met het publiek.
- 17u10 Case-study: film Mother
Regisseur/producer Kristof Bilsen nam voor zijn nieuwe film een impact producer onder de arm. Waarom? Welke doelstelling heeft hij voor ogen, en welke impact strategie kan er worden uitgezet?
Kristof Bilsen en impact producer Céline Broeckaert laten in hun kaarten kijken.
- 17u40 FILMPACT KICK-OFF
voorstelling van het project: missie, doelstellingen, praktische zaken, call for people, call for projects.
door Emmy Oost, head of studies
- 20u00 Belgische première van de film MOTHER van Kristof Bilsen

FILMPACT is een initiatief van Flanders Doc, met de steun van VAF, Porticus en Cera, en in samenwerking met Doc Society.

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands

Technical Specs

formaat: TALK

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools